.

.

TOTS 21

A partir de la setmana vinent, els usuaris i usuàries participaran en tallers d’iniciació a aquesta modalitat esportiva similar a la petanca. Foto: Ajuntament

Els usuaris i usuàries de les llars municipals de gent gran de Tarragona podran participar, a partir d de la setmana vinent, a tallers d’iniciació a la boccia, un esport adaptat, similar a la petanca, apte per a tothom. La boccia permet exercitar cos i ment i també competir amb altres jugadors. Els tallers aniran a càrrec de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, entitat que els ofereix de forma gratuïta. 

Els primers tallers d’iniciació a la boccia començaran el pròxim dilluns dia 14 de novembre a la llar municipal de gent gran Tàrraco, on es faran quatre tallers, d’una hora cadascun. Al llarg de la setmana vinent la boccia també arribarà a les llars municipals de gent gran de Bonavista, Sant Pere i Sant Pau, La Granja, Sant Pere i Sant Pau, La Floresta, l’Albada, Riuclar, i centre. 

“Les persones grans es troben en un període de la seva vida en què cal posar especial atenció a la salut física, mental i socio-afectiva. L’activitat física els permet actuar en aquests tres àmbits i possibilita una vida més sana i autònoma”, ha destacat la consellera de Gent Gran de l’Ajuntament de Tarragona, Maria José López, que ha apuntat que és important que aquesta activitat física “s’adapti i atengui les característiques i necessitats pròpies de cada usuari i usuària”. En aquest sentit, López ha assenyalat que la Boccia és una activitat molt adequada, “ja que es tracta d’un esport adaptat que permet treballar la flexibilitat, l’equilibri i la coordinació; i, alhora, fomenta la relació amb la resta del grup”.  

Els principals objectius d’aquest esport adaptat és, entre altres, millorar habilitats físiques i motores, fomentar la socialització i les relacions interpersonals, incrementar la confiança en un mateix i assolir un major equilibri físic i mental.

A continuació detallem els dies i horaris dels tallers programats de boccia a les llars municipals de gent gran: 

  • Tàrraco: Dilluns 14 de novembre a les 9 h, a les 10 h, a les 11 h i a les 12 h. 
  • Bonavista: Dimarts 15 de novembre a les 9 h i a les 10 h. 
  • Sant Pere i Sant Pau: Dimarts 15 de novembre a les 12 h. 
  • La Granja: Dimecres 16 de novembre a les 9 h,  a les 10 h i a les 11 h. 
  • La Floresta: Dijous 17 de novembre a les 9 h. 
  • L’Albada: Dijous 17 de novembre a les 10 h. 
  • Riuclar: Dijous 17 de novembre a les 11.30 h. 
  • Centre: Divendres 18 de novembre a les 9 h, a les 10 h, a les 11 h i a les 12 h.

Redacció