TOTS 21

El primer blog confirmat és "Històries d'una càmera", que firma i il·lustra la periodista Laia Díaz

El primer blog confirmat és «Històries d’una càmera», que firma i il·lustra la periodista Laia Díaz

A partir d’avui es posa en marxa, de nou, el projecte 3.0 de la #BlogosferaTGN, una nova acció de Tarragona Cultura que va sorgir el 2014 amb l’objectiu de reforçar la xarxa de blogs de la ciutat i del seu entorn immediat. Enguany el nombre de bloguers participants augmentarà i ascendirà a 27, amb la possibilitat que se’n vagin afegint alguns més. El primer blog confirmat d’aquesta iniciativa, per al mes de març, és Històries d’una càmera, que signa i il·lustra la periodista Laia Díaz. També hi participaran, entre altres, els blogs Varmt Igen (d’Azahara Palomares), el del fotògraf David Oliete o El blog de la Jaka de Rosa Casas.

El projecte es va encetar l’any passa dins de la campanya #FandeTGN i va demanar a cada bloguer participant que fes 3 recomanacions culturals al seu blog. El 2015, la voluntat és consolidar aquesta xarxa d’espais virtuals i també concretar una mica més l’acció conjunta, és a dir, generar uns continguts que estiguin encara més relacionats els uns amb els altres.

En aquest sentit, el projecte continuarà pivotant al voltant de les recomanacions culturals, enteses en un sentit molt ampli, però s’ha demanat als bloguers que recomanin 3 llocs físics, tres espais permanents i accessibles que els agradin especialment de Tarragona, ja siguin comerços, sales culturals, espais exteriors o de carrer, restaurants… També podran ser projectes culturals, però hauran d’estar relacionats d’una manera o altra amb un espai físic concret, geolocalitzat. La idea, però, no és que destaquin només el lloc, sinó que assenyalin un aspecte concret d’aquests espais, és a dir, que parlin d’allò que, per a ells, els fa diferents.

Així, doncs, durant els mesos de març-juny i setembre-desembre, cada dimecres un bloguer diferent publicarà l’article al seu blog, destacant els seus 3 espais recomanats. A mesura que vagin proposant-los, un mapa virtual de la #BlogosferaTGN marcarà visualment totes aquestes localitzacions, per tal d’anar configurant una ruta de recomanacions blogueres que servirà tant als habitants de Tarragona com als visitants.

A més d’aquest mapa, al blog de Tarragona Cultura, cada dimecres s’hi trobarà una presentació del bloguer, que us convidarà a visitar el seu blog personal.