.

.

TOTS 21

L’acte oficial d’hissada de banderes ha tingut lloc aquest matí. Foto: Ajuntament

L’alcalde Pere Virgili, i el regidor de Turisme i Platges, Frederic Royuela, han hissat de forma oficial aquest matí les banderes blaves de les platges Llarga i Costa Daurada.

Roda de Berà ha aconseguit renovar un any més aquest distintiu per ambdues platges, en les quals oneja la bandera blava des de fa 22 i 16 anys consecutius, a la Llarga i a la Costa Daurada, respectivament. Així ho va comunicar l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor el passat 11 de maig, quan es van fer públiques totes les banderes blaves concedides, un total de 29 per al Camp de Tarragona. Les banderes físiques, però, no havien arribat fins ara.

L’acte d’hissada ha comptat també amb la presència de la regidora de Cultura, Teresa Ferré; del regidor Toni Bernal; del sotsinspector en cap de la Policia Local, Joan Pie; i de membres de les àrees de platges, medi ambient, turisme i serveis municipals; de l’associació de voluntaris de Protecció Civil, així com dels professionals de l’equip de salvament i socorrisme de les nostres platges, un servei adjudicat aquest any a l’empresa Altesport.

La bandera blava suposa un reconeixement a la qualitat i a l’excel·lència d’ambdues platges rodenques i de la gran tasca efectuada per l’Ajuntament i per la regidoria de Platges, en concret. Aquest guardó, reconegut a nivell internacional i que atorga l’ADEAC des de fa 35 anys, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental, i exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

Els requisits per obtenir el distintiu de bandera blava són, recordem, molt estrictes i les platges Llarga i Costa Daurada compleixen tots ells. Entre d’altres, el nivell de qualitat de l’aigua ha de ser excel·lent, la neteja de la sorra, l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda ha de ser l’adequada, s’han de portar a terme plans d’educació ambiental i informació sobre els ecosistemes i les àrees sensibles de la costa, com és el cas de l’ecosistema dunar dels Madalers, una correcta gestió ambiental, i garantir una seguretat i uns serveis òptims.

Redacció