TOTS 21

Imatge d’un sacaire a la trobada de Riudoms. Foto: Alba Mariné

Aquest diumenge 19 de gener, tindrà lloc la 22a Trobada de Sacaires, un punt de trobada d’intèrprets d’aquest instrument i de grups de música tradicional, que té lloc anualment a Riudoms.

La cercavila dels grups de sacaires, a les 10 del matí, pels carrers del nucli antic donarà el tret de sortida a la Trobada i, a dos quarts de dotze del matí, seguirà amb una exhibició musical a la plaça de l’Església. Al mateix lloc, i a les dotze del migdia, hi haurà la ballada de sardanes amb la Cobla
Reus Jove i la Colla sardanista Roses de Tardor.

A dos quarts de sis de la tarda, l’Església de Sant Jaume acollirà el concert de Juan Mari Beltran, una de les figures més importants de la música popular del País Basc i un gran intèrpret i promotor de l’instrument tradicional basc, la txalaparta, entre altres.

Un cap de setmana de Festa Major

La Trobada de Sacaires s’emmarca en els actes de la Festa Major de Sant Sebastià, que se celebrarà del 17 al 19 de gener amb una programació formada per una desena d’activitats. La Festa Major arrencarà amb el repic de campanes del divendres 17 de gener al migdia.

L’endemà, a les 8 de vespre, es farà el correfoc amb la participació de la Colla de Diablons de Riudoms, la Colla de Diables de Riudoms i les colles convidades, la Colla de Diablons i la Bèstia Dragonina dels Amics de la Colla Coca de Constantí. També es faran els Versots, una petita sàtira
de l’actualitat a càrrec de la Colla de Diables de Riudoms.

La nit del dissabte 18 de gener acabarà amb la Festa Jove amb DJ Ceba i PD Diables a l’Espai Jove, a partir de dos quarts de dotze. I el diumenge 19, al Teatre Auditori Casal Riudomenc, tindrà lloc l’espectacle «Bona gent» amb Quim Masferrer, a les 18.30 h. La Festa Major d’hivern finalitzarà, a les 8 del vespre, amb el ball de festa amb el Duo de Luxe a la Sala Multiús.