.

Imatge de la roda de premsa.

El 31 de desembre tindrà lloc la 15a Cursa BBVA CX Sant Silvestre de Tarragona, una cita imprescindible per als aficionats tarragonins a les curses populars. Avui ja s’han obert inscripcions en els punts habituals. Com a novetat d’enguany, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits, es posa en marxa la campanya ‘Sang Silvestre’, una forma solidària d’inscriure’s que consisteix en fer una donació de sang a l’Hospital Joan XXIII.

El director de zona de BBVA a Tarragona, Joan Marin, el president del Club Esportiu Tarragona Fondistes, Tomàs Biosca, i la directora del Banc de Sang i Teixits de Tarragona, Virginia Callao, han presentat avui a Tarragona la 15a edició de la Cursa BBVA CX Sant Silvestre i la campanya solidària ‘Sang Silvestre’. Arran de la presentació d’avui, ja s’ha obert el termini d’inscripcions. Aquestes es poden fer presencialment en els punts habituals o bé via on-line a través del web http://www.athleticevents.net. El nombre màxim de participants s’estableix en 2100 corredors i la data límit per a inscriure’s on-line serà el 27 de desembre a les 20h.

La 15a Cursa BBVA CX Sant Silvestre de Tarragona consta d’un recorregut pràcticament pla, de 6,5 km, que transcorre pels carrers de la part baixa de la ciutat de Tarragona, amb sortida i arribada a la Llotja de Pescadors. L’hora de sortida de la cursa serà les 17h15.

Sang Silvestre a l’Hospital Joan XXIII

La principal novetat d’enguany és la col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits per incentivar les donacions de sang a la demarcació. Així, s’ha posat en marxa la campanya de donació ‘Sang Silvestre’. Els primers 100 corredors que donin sang a l’Hospital Joan XXIII fins al 15 de desembre, podran formalitzar allí mateix, de manera gratuïta, la seva inscripció a la cursa en forma de ‘Pitrall Solidari’, i rebran a més de la bossa de corredor. Aquesta campanya s’obre també a qualsevol persona que vulgui col·laborar, encara que no corri a la cursa, fent la donació de sang al ‘Pitrall 0’. En aquest sentit, tant el Club Esportiu Tarragona Fondistes com BBVA realitzaran accions internes que vagin destinades a aquest ‘Pitrall 0’.

El Banc de Sang necessita cada dia entre 800 i 1.000 donacions per fer front a les necessitats dels malalts ingressats en clíniques i hospitals. Només a l’hospital Joan XXIII de cada dia hi ha una desena de pacients que reben components sanguinis. Amb la iniciativa de la Sang Silvestre, el Banc de Sang espera millorar les donacions durant una època, abans de les Festes de Nadal, en la qual baixen molt els donants pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Avui, hi ha sang a Catalunya per als propers 6 dies, quan l’òptim seria que n’hi hagués per a les necessitats dels propers 10 dies.

Cursa popular arrelada al territori

BBVA ha renovat per cinquè any consecutiu el compromís amb aquest esdeveniment atlètic de gran reconeixement a la ciutat. L’entitat financera repeteix com a col·laborador principal, com en les darreres edicions. BBVA aposta de nou per aquest esdeveniment esportiu en la seva línia de proximitat i d’arrelament al territori i el foment de les entitats i activitats locals.

El vincle que la Cursa BBVA CX Sant Silvestre de Tarragona crea en un dels territoris d’origen de l’entitat, com ho és Tarragona, i en la seva gent, així com el caire familiar i festiu de la mateixa, són elements claus de la renovació del compromís del banc amb la cursa.

A més, Joan Marin, ha destacat que la col·laboració s’amplia enguany amb la ‘Sang Silvestre’ perquè ‘des del primer moment vam veure clarament que el banc havia de donar suport i ajudar a fer-la possible, per la cursa, per la ciutat i per la societat’.

Cursa encara més solidària

El caràcter solidari de la Cursa BBVA CX Sant Silvestre no només queda en la campanya de donació de sang. Com en anys anteriors, també es poden fer aportacions al “Pitrall 0” que es destinaran a la Fundació Bonanit, dedicada a l’atenció de persones sense llar a Tarragona. Enguany és el vuitè any en què la cursa col·labora amb aquesta fundació.