.

.

TOTS 21

Presentació de la Fira Marítima Costa Daurada. Foto: Cedida

Presentació de la Fira Marítima Costa Daurada. Foto: Cedida

La 14a Fira Marítima de la Costa Daurada reunirà a Cambrils a una quarantena d’expositors en una edició en la qual s’ha prioritzat l’especialització i la innovació. La Fira, convertida ja en referent per professionals del sector nàutic i als aficionats i aficionades a la nàutica, comptarà amb 18.000m2 destinats a l’exposició de novetats en el món de la nàutica, equipament, divulgació, esport, oci i gastronomia cambrilenca. Les empreses especialitzades ocuparan la zona de Ribera i Llevant, on també hi haurà lloc per la gastronomia, artesania i oci.

Al llarg dels tres dies del certamen es desplegarà un intens programa d’actes que inclou activitats com sortides en vela lleugera, creuer i rem; batejos d’esports nàutics o demostracions de salvament i seguretat a l’aigua i tallers. A l’Espai d’Oci Sostenible es podran veure vehicles elèctrics terrestres i aquàtics i s’han programat concerts i activitats al volant del reciclatge i la cura del medi ambient.

En la seva 14a edició, el Club Nàutic Cambrils i l’Ajuntament de Cambrils, organitzadors de la FMCD, mantenen el seu compromís de fer del certamen un referent i plataforma de negoci imprescindible per als professionals del sector nàutic, així com un pol d’atracció turística i de negoci per Cambrils i el seu entorn.

El President del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú, ha remarcat que “cal aprofitar aquesta oportunitat per mostrar el nostre port, serveis i entorn. Som un club nàutic amb portes obertes i inclusiu”.

Per la seva banda, l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha destacat que “es tracta d’una fira integradora, punt de trobada de les administracions. Un espai comercial però també didàctic per donar a conèixer la nàutica i Cambrils”.

El Regidor de Promoció Econòmica ha assegurat que la Fira Marítima “genera un valor afegit al nostre municipi, esperant superar enguany els 20 mil visitants de la passada edició”.

Finalment el director esportiu del CNCB, Aleix Monmany, ha explicat que hi haurà un ampli ventall d’activitats nàutiques, en especial pels més petits i noves tendències en nàutica. “Volem que tothom pugui apropar-se i tenir un primer contacte amb el món nàutic i la vela lleugera”.

La inauguració de la Fira Marítima de la Costa Daurada serà aquest divendres dia 5 de maig a les 17h a càrrec de Marc Sanglas Alcantarilla, Secretari de Mobilitat i Infraestructures i President de Ports de la Generalitat.