.

.

TOTS 21

Dos voluntaris explicant les novetats de la campanya a una donant. Foto: Cedida

Aquest matí s’ha presentat la 13a edició del Gran Recapte d’Aliments a les Comarques de Tarragona. Abans de començar la presentació, el president del Banc dels Aliments de Tarragona, Eusebio Alonso, ha volgut explicar la situació actual: “estem repartint més aliments ara que en el pitjor moment de la crisi del 2008, s’ha incrementat de forma alarmant el nombre de persones ateses pel Banc dels Aliments” ha dit. Alonso també ha afirmat que “el Banc dels Aliments està gairebé al límit”. I es que des de que es va iniciar la pandèmia el Banc dels Aliments ha vist augmentar la demanda més d’un 35%, havent de fer un gran esforç per arribar a tothom. El president ha explicat que “com a conseqüència de la Covid-19, un any més, el Banc dels Aliments ha reformulat la campanya eliminant la recollida física d’aliments i mantenint la donació d’aliments en donacions monetàries”.

La 13a edició del Gran Recapte tindrà lloc del 19 de novembre i fins al dissabte 27 als principals supermercats. “Serà el mateix personal qui convidin a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un Codi Gran Recapte que s’oferirà al donant”, ha detallat Alonso, que ha explicat que “un cop finalitzada la campanya s’adquiriran aliments bàsics, pel valor de les donacions aconseguides a cada supermercat”.

En aquesta edició s’incorpora també del petit comerç. Les donacions queden registrades rebudes es vinculen a una entitat social de la mateixa localitat o barri, per tal que, un cop finalitzada la campanya, s’adquireixin els productes d’alimentació que més necessitin amb el saldo disponible en cada establiment.

Tot i la digitalització de la campanya, el Banc dels Aliments no ha volgut prescindir de la figura clau que representa el voluntariat, i per això el divendres 19 i el dissabte 20 de novembre, es reforçaran aquests supermercats amb la seva presència. El voluntariat farà de portaveu de la nova modalitat de Gran Recapte: informaran als clients del canvi d’operativa i de com es podrà donar aquest any a la caixa. A la província de Tarragona encara manquen molts dels voluntaris necessaris per poder cobrir tots els torns.

L’altre gran canal de donació serà la web pròpia www.granrecapteonline.com, i també el canal BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

Redacció