.

.

TOTS 21

S’estima que caldran 1.800 voluntaris per cobrir els 360 centres de recollida de la província.Foto: Cedida

El secretari del Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona, Antoni Garcia, la responsable de campanyes, Mari Luz San Miguel, i el responsable de comunicació, Òscar Ologaray, han presentat aquest matí la 12ª edició del Gran Recapte d’Aliments a les Terres de l’Ebre. Abans de començar la presentació, el secretari ha volgut explicar la situació per la que passa el Banc dels Aliments: “Actualment estem repartint més aliments que en el pitjor moment de la crisi del 2008” ha dit. Des que es va iniciar la pandèmia el Banc dels Aliments ha vist augmentar la demanda més d’un 40%, havent de fer un gran esforç per arribar a tothom, és per això que Garcia també ha afirmat que “el Banc dels Aliments es troba gairebé al límit, si continua augmentant la demanda els aliments distribuïts seran irrellevants en relació a la necessitat”.

La 12a edició del Gran Recapte es farà a lo llarg de la setmana del 16 de novembre i fins al dissabte 21 als principals supermercats. “El personal de caixa dels supermercats serà qui convidarà a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar la compra, mitjançant un CODI GRAN RECAPTE que s’oferirà al donant en forma de targeta prepagament”, ha detallat Garcia, que ha explicat que “un cop finalitzada la campanya del Gran Recapte el Banc dels Aliments adquirirà amb aquestes donacions productes bàsics, pel valor de les donacions aconseguides a cada supermercat”.

El secretari ha donat a conèixer que “com a conseqüència de la COVID-19, el Banc dels Aliments ha hagut de reformular la campanya del Gran Recapte, eliminant la recollida física d’aliments i transformant la donació d’aliments en monetàries”. Garcia també ha explicat que tot i la digitalització de la campanya, el Banc dels Aliments no ha volgut prescindir de la figura clau que representa el voluntariat, per això “el divendres 20 i el dissabte 21 de novembre, es reforçaran aquests supermercats amb la seua presència”. El voluntariat farà de portaveu de la nova modalitat de Gran Recapte: informaran als clients del canvi d’operativa i de com es podrà donar aquest any a la caixa. S’estima que en caldran 1.800 per cobrir els 360 centres de recollida de la província.

L’altre gran canal de donació serà la web pròpia www.granrecapteonline.com, i també el canal BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli. Presentació de la 12a edició del Gran Recapte d’Aliments a Tarragona “Per a molts, la nova realitat és una nevera buida” Per últim, Ologaray ha donat a conèixer l’espot de la campanya d’enguany.

Amb l’eslògan “Per a molts, la nova realitat és una nevera buida”, el Banc dels Aliments vol reforçar la tasca pedagògica sobre la necessitat actual de molts ciutadans. El responsable de comunicació ha tancat amb una crida a la solidaritat: “des del Banc dels Aliments tornem a apel·lar a la solidaritat i participació ciutadana”. “És un moment molt complex per a moltes famílies, per això, ara més que mai, aquest any, si podem, ajudem, moltes famílies del nostre territori ho agrairan”, ha dit Ologaray.

El Gran Recapte és una campanya essencial per al Banc dels Aliments, ja que en les darreres edicions ha permès recollir, en només 2 dies, el 20% dels aliments que es reparteixen al llarg de l’any.

Redacció