.

.

TOTS 21

L’alcaldable de Junts x Morell, Eloi Calbet

Junts pel Morell, amb Eloi Calbet al capdavant va obtenir 588 vots a les eleccions municipals d’aquest passat diumenge. Amb una participació superior als anteriors comicis i que es va situar al 70,64%, amb 1826 votants, la formació va aconseguir aglutinar la majoria dels vots situant-se com la força més votada i amb més representació al consistori morellenc. Les municipals 2019 al Morell comptaven amb més partits que mai<6 formacions es presentaven>fet que feia preveure un repartiment molt ampli del vot, i que va derivar finalment amb la obtenció d’almenys un regidor per part de cinc del total de les candidatures.

Per tant el consistori morellenc es troba actualment amb la seva màxima representació en nombre de partits al ple de l’ajuntament esdevenint el més fragmentatde tota la democràcia.Des de Junts pel Morell es valoren molt positivament els resultats ja que com indicava el seu cap de llista “veníem d’una legislatura complicada, en la que hem hagut de fer molts esforços per obtenirpocs resultats i això no feia fàcil aconseguir uns bons números electorals”, malgrat això Calbet assenyala que “el fet de tindre més opcions polítiques en campanya, el fet de país i la coincidència amb les europees, no eren cartes que juguessin a favor, però finalment s’ha fet una gran tasca per explicar bé el nostre projecte i intentar fer entendre a la gent les noves propostes de futur i les noves formes i maneres de fer política que volem, la gent ha valorat positivament el nostre projecte i el vol a govern”.

De fet, l’antiga CiU va perdre la majoria el 2015 quan va aconseguir 5 regidors i durant aquests darrers 4 anys va fer govern amb els socialistes. Actualment l’aritmètica amb els resultats permet formar govern amb la suma de diverses formacions però Calbet confia en arribar a acords amb els diferents partits que siguin constructius i positius per la governança municipal. Aquesta mateixa setmana, Junts pel Morell iniciarà els contactes amb els altres partits per conèixer de primera mà les voluntats de les formacions i poder fer entesa per obtenir un pacte que permeti governar.