.

.

TOTS 21

Façana de l’Ajuntament dels Pallaresos.

El grup municipal de Junts als Pallaresos ha fet pública una nota de premsa en la qual rebat les informacions proporcionades des de l’equip de govern per justificar el seu rebuig a la instal·lació d’un Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) a la localitat. Segons es recull al comunicat, els CRAE “són serveis residencials d’acolliment, per a la guarda i educació dels seus usuaris mentre no poden retornar amb la seva família o se’ls troba una família acollidora. Tots els centres residencials d’acció educativa tenen un projecte educatiu validat per l’organisme competent. Els professionals d’atenció directa són educadors socials. Els destinataris de aquests serveis són infants i adolescents en règim de guarda o tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. En cap cas són MENAS”, asseguren des de Junts.

La Generalitat, continua la nota, delega a “entitats gestores que guanyen una licitació”, fent-se càrrec del dia a dia de les acollides dels nens tutelats. “En aquest cas, l’Empresa Gestora INTRES, (mai la Generalitat, Junts o ERC, com deixa entreveure l’alcalde i com han anat dient els regidors municipals a les xarxes) ha estat l’encarregada de buscar habitatge i trobar-ne un als Pallaresos”.

Junts exposa que “ha estat aquesta empresa la que ha decidit comprar un habitatge per més-menys 400.000€ que complia amb tots els requisits per a adequar-la per a fins totalment socials. I serà aquesta empresa la que gestionarà tot, obres, permisos, etc, etc…. Igualment seran els encarregats d’informar als veïns/nes dels Pallaresos sobre la situació, amb disposició totalment oberta als veïns! I sí, és veritat que la Generalitat” paga “a aquesta empresa com a personal tècnic, igual que subvenciona a altres empreses en diversos temes o conselleries”.

Humanitat i empatia, aquests són les paraules claus en aquesta situació. Creiem que l’Ajuntament ha d’humanitzar-se i no contribuir a un ‘no’ rotund que incita a l’odi, i que provoca malestar entre veïns. No podem excloure a nens i nenes necessitades dient que portaran problemes quan no ho sabem. Però només per veure un futur que desconeixem, no podem excloure o apartar de la societat a uns nens/nes que també tenen dret a tenir una vida normal com la que podem tenir tots i no rebutjar-los”, conclou la nota.

Redacció