.

Els dos equips han tingut comptades ocasions de gol, encara que les més clares han estat per al conjunt local. Foto: Nàstic

El Nàstic ha empatat aquest vespre al camp de Lezama davant el Bilbao Athletic (0-0) en un partit dolent com un dia sense pa. Els granes han posat intensitat, encara que poca imaginació, i no han pogut sumar la tercera victòria consecutiva que els hauria catapultat a la classificació davant un equip que portava tres encontres sense guanyar i es trobava en zona de descens. Potser era demanar massa després de la tensió de superar l’ultimàtum a la banqueta. En tot cas el punt no és dolent. Situa provisionalment el Nàstic a cavall de la zona de playoff. Amb 16 punts empata amb l’Alcoyano, cinquè a la taula pel seu millor balanç de gols i que ha de rebre a l’Eldense, segon a només un punt del CD Castelló. S’obre ara un període de descans perquè és setmana de Copa del Rei. Després de tanta tempesta el millor és que no s’ha perdut res. Tot és possible. Al capdavall, jugar a no perdre davant un rival atrinxerat també suma punts.

L’únic bo que es pot dir de la primera meitat és l’esperança que el fet pel Nàstic tingués el propòsit de cuinar el partit a foc lent. Els granes sortien amb Andy Escudero en el lloc del lesionat Aarón Rey, la davantera titular, que implicava per tant perdre Lupu pel camí, i Tirlea fora de l’onze titular fruit del canvi de fitxes provocat per l’encaix de Quintanilla. L’arrancada ha portat sensacions més que realitats, acompanyades d’alguna ràfega de bon joc quan Marc Àlvarez i Pablo Fernández aconseguien aliar-se. La combinació entre tots dos al minut 33 ha estat el millor dels homes de Raül Agné en atac, juntament amb un xut d’Andy Escudero a passada de Guillermo que s’ha perdut fora per damunt del travesser al minut 18.

Però passada la mitja hora el mig del camp grana ha fet aigües. Davant un conjunt jove i físic, Pedro del Campo i Montalvo s’han sentit sols i els locals ho han aprofitat per prémer l’accelerador. Amb poc futbol però molta empenta, el cel s’ha ennuvolat i al minut 41 un llançament enverinat per l’efecte d’Aru Ares (aprofitant un mal rebuig de Pol Domingo) s’estavellava al pal de la porteria de Manu García, pràcticament inèdit tot sigui dit fins llavors. Només una falta executada per Andy Escudero a tocar del descans posava en autèntics problemes al porter basc.

Agné ha optat per canvis d’immediat. La segona meitat s’ha encetat amb Montes Arce i Nil Jiménez en substitució de Marc Àlvarez i Montalvo. Era el moment de fer una passa endavant i pressió alta per pressioonar sortida de pilota.L’encontre ha continuat sent dolent, ara bé, entre uns i altres han centrifugat una mica l’avorriment en sis minuts. El primer en fer-se veure ha estat el Nàstic, amb una centrada de Nil al minut 54 prolongada de cap per Pablo Fernández i a la qual Guillermo no pot arribar. Pocs segons després un xut de Pol Domingo surt llepant el pal dret després de tocar un jugador local i al minut 57 una mitja volta de Guillermo (canviat per un Lupu que no ha tingut temps per a molt) acabava a córner.

Els bascos han reaccionat i al minut 59 Adu Ares aprofitava una relliscada de Quintanilla per posar a prova els nervis de Manu García. El mateix protagonista centrava poc després una pilota que Gere desaprofitava de cap a la frontal de la petita enviant-la a l’oblit.

Tot plegat ha estat un parèntesi en un relat avorrit i sense alegries. Porucs els dos equips, han imperat les defenses tot i els intents dels locals de fer mal amb l’entrada de Luis Bilbao i dels visitants amb la de Pochettino. L’últim alè ha estat basc. Una cavalcada de Goti acabava amb un llençament que feia posar un nus a la gola a l’expedició grana. No hi havia temps per a més. Un empat just.

Alineacions

Bilbao Athletic: Padilla; Hugo Rincón, Mendibe, Trespalacios, Lorente; Gere, Naveira, Unai Gómez (Goti, minut 80); Guruzeta (Luis Bilbao, minut 60), Adu Ares, Ewan Urain (Aritz Pasqual, minut 60)

Banqueta: Ispizua, Eneko, Sillero; Rego, Unai Vélez, Cabo, Goti; Aritz Pascual, Luis Bilbao, Junior, Ebro

Nàstic: Manu García, Pol Domingo, Josema, Quintanilla, Joan Oriol, Montalvo (Montes Arce, descans), Pedro del Campo (Gorostidi, minut 66), Marc Àlvarez (Nil Jiménez, descans), Andy Escudero (Pochettino, minut 72), Guillermo (Lupu, minut 76), Pablo Fernández

Banqueta: Dani Parra, Bonilla, Gorostidi, Robert Simón, Lupu, Pochettino, Nil Jiménez, Tirlea, Montes Arce, De la Peña

Targetes grogues: Quintanilla, minut 25; Trespalacios, minut 44