.

Aquest cicle aporta un gran valor d’aprenentatge i conscienciació des de la mirada de gènere i un l’elevat grau de sensibilització entre l’alumnat (més de 20 joves). Foto: Ajuntament

La Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona projectarà en streaming els curts documentals realitzats per l’alumnat de la Universitat Rovira i Virgili (URV) durant el cicle que se celebrarà entre el 22 i el 26 de març. El cicle de cinema Gènere i joves: en primer pla presentarà els deu curtmetratges de gènere documental que ha realitzat l’alumnat de Comunicació Audiovisual de la URV. Aquests curtmetratges han comptat amb el suport i col·laboració del Servei Municipal Tarragona Jove per tractar les qüestions al voltant de temàtiques com la discriminació per qüestió de gènere, els debats dins del feminisme, el no-binarisme, la transsexualitat o l’educació sexual. Aquesta iniciativa busca promoure la sensibilització en matèria de feminismes, llibertat i diversitat sexual i afectiva i combatre tota mena de discriminacions, com el masclisme, la LGBTI-fòbia o la transfòbia.

Les jornades documentals es projectaran en streaming a la pàgina web www.tarragonajove.org/streaming a partir de les 19h des del dia 22 fins al 26 de març. Les projeccions seran gratuïtes i seran aptes per a majors de 12 anys. El cicle s’iniciarà amb la categoria ‘No binarisme, fluint entre gèneres’ amb els documentals L’opció invisible i Género fluido. El dia 23, dins la categoria ‘Educació Sexual’, es visualitzarà Más allà de plátanos y condones i Sexe límits. El dia 24 en la categoria ‘Esport i seguretat a l’espai públic’ s’emetran Triple i No más lobos para Caperucita. El dia 25, en la categoria ‘Transgredint el gènere’ es projectarà Mi propio puzzle i Teoria Queer: identidad feminista. L’últim dia, en la categoria ‘Nous formats audiovisuals’ s’emetran LOS PANAS: Toda la verdad sobre el feminismo y la masculinidad i Wet thoughts.

Després dels visionats, s’obrirà un torn obert de preguntes amb l’equip creador de cada documental i alguns dels seus protagonistes. D’aquesta manera, l’audiència tindrà l’oportunitat de participar activament en el cicle mitjançant una interacció amb les persones protagonistes tant en la direcció, com en la producció i veus joves que hi apareixen.

Aquest cicle aporta un gran valor d’aprenentatge i conscienciació des de la mirada de gènere i un l’elevat grau de sensibilització entre l’alumnat (més de 20 joves) que han dedicat moltes hores en la recerca, aproximació a les persones informants i treballs de qualitat en diverses tècniques i registres documentals.

El cicle ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona, Servei de Salut de l’Oficina Jove del Tarragonès. Programa Aprenentatge Servei de la URV, H2o, Espai Jove Kesse, SAI  TGN, Asisa+, Beautiful, Institut la Talaia de Segur de Calafell, Teatre Municipal Àngel Guimerà (El Vendrell), Eco Boutique Vintage (TGN) i Club Bàsquet Tarragona.

També es pot consultar el programa complert amb més informació sobre els documentals, fitxes tècniques i accés a les sessions diàries  a www.tarragonajove.org/genere-i-joves 

Redacció