.

.

TOTS 21

Imatge d'arxiu de Josep Toquero. Foto: Cedida

Imatge d’arxiu de Josep Toquero. Foto: Cedida

Josep Toquero, vice-president del Consell Comarcal del Tarragonès i militant d’Unió Democràtica, ha afirmat a a Tarragona 21 que la seva posició és més propera al sector independentista, fet que li podria fer deixar el seu escó al Consell al llarg d’aquest estiu. D’altra banda, Toquero ha afirmat que “no ha rebut cap tipus de pressió” per part del nucli dur del partit ni per part del sector independentista al què dóna suport.

Justament avui, el secretari general d’UDC, Ramon Espadaler, ha demanat als càrrecs d’UDC que se sumin al nou partit independentista format per membres d’UDC que deixin els càrrecs als consells comarcals i les diputacions.

Tot i així, el també regidor a l’Ajuntament de Vila-seca s’ha mostrat caute i ha afirmat que la decisió de continuar militant a Unió Democràtica de Catalunya encara no està presa i que es tracta d’una decisió “que s’ha de madurar”. Toquero ha explicat que hi ha molt de moviment intern dins del partit, però ningú s’ha pronunciat dient cap a on va.

D’altra banda, el conseller ha contemplat la possibilitat que militants d’Unió del sector independentista es quedin dins d’Unió per “veure com evoluciona el futur del partit” tot i que ha reconegut que allargar la separació del partit pot ser “contraproduent”.

Brigitte Urzaiz