.

.

TOTS 21

El president de la Diputació de Tarragona i alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha xifrat avui l’obertura de la primera fase de BCN World en un “terme raonable” de dos anys i mig, és a dir, el 2019.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Poblet s’ha pronunciat en aquest sentit, encara que els responsables del Govern no han volgut fins al moment posar data a l’obertura del projecte d’oci de BCN World. La inauguració de la primera etapa de l’obra es produiria així entre mitjans i finals de 2019.

L’alcalde de Vila-seca ha defensat la reforma legal del canvi de fiscalitat dels casinos del 55% al 10%, aprovada pel Parlament al maig del 2014 amb el suport de l’extinta federació CiU i del PSC, i ha justificat que la rebaixa es produeixi en un impost especial i no en el de societats.

“Prefereixo el 10% d’una mica que el 55% de res. La fiscalitat s’ha adequat a les de la resta del món amb el qual volem competir. Amb fiscalitats més altes, els inversors no vindrien. L’important és el que s’ha de fer amb aquesta fiscalitat i no la fiscalitat en si”, ha afegit.

Poblet ha defensat la qualitat dels llocs de treball que generarà BCN World, pel “referent inequívoc” de Port Aventura a la zona de Tarragona el creixement de la qual dins i fora “no dóna una situació de precarietat sinó de seguretat”, i ha assegurat que “és un projecte que les institucions diuen que té les condicions per tenir feina, qualitat de vida i arrelament”.

El president de la Diputació de Tarragona, malgrat la disminució de la dimensió del projecte des del seu inici fins ara, ha sostingut que el complex turístic serà positiu per a la zona perquè “si 1.500 milions d’euros d’inversió de Port Aventura han mogut l’economia, ara que parlem de 2.500 milions d ‘euros per a BCN World no ens hauria de grinyolar”.