TOTS 21

Poblet, durant el pregó de la Festa Major de Constantí. Foto: Tarragona21

L’expresident de la Diputació de Tarragona i exalcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha estat avui molt contundent sobre l’accident químic de l’empresa IQOXE, de La Canonja, que aquesta setmana s’ha cobrat tres víctimes mortals i uns altres sis ferits.

En el pregó de la Festa Major de Constantí, on havia estat convidat com a pregoner, Poblet ha estat directe ja en l’inici de la seva intervenció: ‘No podem passar de puntetes de l’accident químic, part de la població ´està molt espantada’. Dirigint-se al públic que omplia el recinte habilitat dins el pavelló poliesportiu per seguir l’arrencada de les festes locals de Sant Sebastià, l’expresident de la Diputació ha subratllat que l’accident ‘marca un abans i un després i un punt d’inflexió’, expressió que ja havia utilitzat el conseller de Treball, Chakir El Homrani, en la seva visita aquesta setmana a Tarragona.

L’alcade de Contantí, Oscar Sánchez, durant el minut de silenci. Foto: Tarragona21

Poblet ha continuat la seva intervenció en la mateixa línia de duresa: ‘Tenim dret a la seguretat laboral, a estar tranquils quan anem pel carrer, a estar tranquils dins de casa nostra’, en referència a la víctima mortal de Torreforta‘, a qui li va impactar un projectil de prop d’una tona de pes procedent de l’explosió, que havia tingut lloc dos quilòmetres més enllà. Ara caldrà ‘prendre decisions, serenament, perquè cal impedir de totes totes que torni a passar’.

L’exmandatari provincial ha recordat els tres finats en l’accident i els ferits, així com les seves famílies.

Constantí està commoguda perquè en l’accident va morir un dels seus fills, Òscar Atance, que aquest diumenge serà recordat al tanatori de Tarragona. Al respecte, l’alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, ha dedicat un minut de silenci a la víctima en l’inici dels actes del pregó i ha tingut paraules per a ell i la seva família.

J. Garcia