.

.

TOTS 21

L’autor, amb l’alcalde de Perafort durant la presentació

Un any més, l’Ajuntament de Perafort ha editat un llibre amb motiu de Sant Jordi. Enguany, l’autor de l’obra ha estat Josep Pedro i Sanahuja, escriptor local que ja ha publicat altres títols editats pel consistori.

Fa anys que l’Ajuntament va engegar la iniciativa de publicar un llibre amb motiu d’aquesta festa i des de llavors, han estat diverses les temàtiques recollides. En aquest sentit, s’han editat diferents llibres sobre la història de Perafort i Puigdelfí, així com publicacions on s’hi recollien receptes, fotografies dels veïns i veïnes, entre d’altres temàtiques.

Més d’una trentena de persones van assistir a l’acte de presentació de ‘Records d’un temps passat’, durant el qual Joan Martí Pla i Pla, alcalde de Perafort, va manifestar la importància d’aquesta tradició al municipi: «Fa anys que publiquem llibres on es parla de vivències i es recullen relats dels nostres avantpassats i totes aquestes històries ens han servit per conèixer millor el nostre poble. També hem publicat llibres amb reculls de receptes, de fotografies de les famílies que viviu a Perafort i Puigdelfí i de poesies. Tot plegat fa que aquesta tradició sigui molt important per al conjunt del municipi perquè tots hi estem implicats d’una o altra manera».

Per la seva banda, l’autor del llibre va destacar la seva vinculació amb el poble. Josep Pedro i Sanahuja va néixer a Perafort, on sempre hi ha viscut i tal i com explica, li agrada la història, sobretot aquella relacionada amb el seu poble i amb els seus coneguts i veïns. La seva és una afició ferma que l’ha portat a recopilar tot tipus de fotografies i documents d’etapes passades. Les històries que li són explicades oralment també són d’interès per a ell, que les plasma en paper per deixar-ne constància.

Amb motiu de la celebració de Sant Jordi, l’Ajuntament de Perafort repartirà un exemplar d’aquesta obra per a cada família del municipi. Així mateix, també es farà entrega d’una rosa a cada casa. Els més joves de Perafort i Puigdelfí també rebran el seu obsequi per part del consistori. En aquest sentit, els nens i nenes d’entre 0 i 2 anys rebran un exemplar del llibre «Bombolles de sabó»; per la seva part,  els nens i nenes d’entre 3 i 4 anys rebran el llibre «Les meves primeres 100 paraules»; «Mega 3D Espai» és el títol de l’obra amb què s’obsequiarà als petits de 5 a 7 anys; els de 8 a 9 anys rebran el llibre «Cos Humà» i finalment, als joves d’entre 10 i 12 anys, se’ls lliurarà el llibre «Cinc setmanes amb globus».

Per continuar amb la celebració de la festa de Sant Jordi, aquest proper diumenge se celebrarà un dinar popular al Casal de Perafort, amb la participació d’un bon nombre de veïns i veïnes. Amb aquest acte de veïnatge es posarà punt i final a la celebració de Sant Jordi a Perafort i Puigdelfí.