.

.

TOTS 21

El socialista Josep Masdeu prenent possessió del càrrec a la Selva del Camp. Foto: Tarragona21

Josep Masdeu va oficialitzar aquest dimarts davant el ple de la corporació municipal de la Selva del Camp la seva renúncia a l’alcaldia del municipi en compliment de l’acord de govern que manté el seu partit, el PSC, amb ERC. Des de l’inici del mandat l’equip de govern municipal selvatà està integrat per quatre regidors del Partit dels Socialistes i tres d’Esquerra Republicana, amb una alternança en el càrrec d’alcalde pactada entre el republicà Jordi Vinyals i el socialista Josep Masdeu. Vinyals va ser alcalde durant el primer any de mandat, Masdeu ho ha estat durant segon i el tercer exercici i Vinyals es preveu que repeteixi des d’ara fins a les pròximes eleccions municipals.

Després de fer efectiva la renúncia de l’alcalde, el ple municipal es convocarà de nou amb una sessió extraordinària el dimarts 3 de juliol, de manera que a partir de la setmana vinent es preveu que Jordi Vinyals torni a ocupar el càrrec de màxima responsabilitat política de la Selva del Camp.

A banda dels tràmits per tal d’iniciar el relleu en l’alcaldia previst entre PSC i ERC, el ple ordinari d’aquest dimarts també va servir per aprovar una petició d’increment de la dotació d’aigua que actualment subministra el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) al municipi. En aquest moment el poble té una demanda mitjana de 2.400 metres cúbics diaris, els quals s’obtenen de recursos propis, de la Comunitat de Regants de Riudecanyes i del CAT, però en circumstàncies de marcada sequera com la que acaba de superar-se les dues primeres fonts de subministrament es veuen molt condicionades a la pluviometria. És per aquesta raó que s’ha acordat demanar que els actuals 1.800 metres cúbics/dia que es reben del CAT passin a ser 2.100 metres cúbics diaris, de manera que es garantiria el subministre fins i tot en èpoques de màxima sequera.

Dos punts més destacats de la sessió van ser els que han de permetre iniciar l’expedient per tal de designar el nou càrrec honorífic de cronista oficial del municipi –fins ara inexistent–, que l’equip de govern ha decidit atorgar a Joaquim Masdeu Guitert; així com la compra d’un immoble al Passatge de la Carnisseria per tal d’obrir un pas de vianants entre la Muralla de Sant Pere i l’interior del nucli antic. Aquest és un tram del raval amb diversos equipaments i actualment no hi ha cap punt d’accés que permeti arribar als carrers del nucli històric a través del que era l’antic clos murallat.