.

.

TOTS 21

Josep Maria Prats, regidor d'Unió a l' Ajuntament de Tarragona abans de l'entrevista. Foto: Tarragona 21

Josep Maria Prats, regidor d’Unió a l’ Ajuntament de Tarragona abans de l’entrevista. Foto: Tarragona 21

Poc més d’una setmana després de l’aprovació dels pressupostos, Josep Maria Prats, regidor d’Unió a Tarragona s’ofereix per fer de pont en un pacte de govern que doni la majoria de 14 regidors al consistori. El democristià explica a Tarragona 21 que l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros no s’ha posat encara en contacte amb ell, però assegura que a finals de gener es tancarà l’acord.

Han començat les negociacions pel futur pacte de govern a l’Ajuntament?

No, però segur que abans que acabi gener es tancaran. Nosaltres som un però podem donar la majoria. Unió pot fer de pont pel pacte de govern.

Què demaneu?

Unió només entrarà en govern per donar majoria, sinó no donarem suport. Pactarem amb els grups amb mentalitat de govern i una certa visió de país.

Quines alternatives teniu sobre la taula?

Tinc molt bona sintonia amb tots els grups però a nivell de pactes tinc clar que amb el PP ens uneix la mateixa família europea però no compartim el projecte de país. En canvi, amb ERC ens uneix la visió de de Catalunya, tot i que, la seva està excessivament radicalitzada.

Demanarà la regidoria d’ educació?

No. Mai seré regidor d’educació a Tarragona. No ho faria per un qüestió d’ètica. Tota la meva vida he estat a una escola concertada i no voldria que les meves actuacions fossin jutjades o valorades com interessos personals.

El pacte per l’ aprovació dels pressupostos és un indicador?

Els grups que vam votar que sí ho vam fer com un exercici de responsabilitat. Sinó paralitzàvem la ciutat. Els pressupostos serveixen per prioritzar les necessitats de la ciutat i a Tarragona les prioritats han de ser socials. I els pressupostos pel 2016 recullen aquesta sensibilitat.

Si pacten amb PP es marcarà una tendència conservadora a la ciutat?

En els pactes de govern municipals no s’han de veure amb la perspectiva de dretes o esquerres, sinó amb l’estabilitat de la ciutat. Ara, per la ciutat una altra de les prioritats són els grans projectes com els Jocs del Mediterrani. Potser no arribem com hauríem d’arribar. Pel camí hem perdut molts llençols. Però, ho hem de fer amb la màxima dignitat possible.

Unió ja ha anunciat que es presentarà a les possibles eleccions de març. Com ho veu? Afectarà a nivell municipal?

Per un partit que malgrat tenir molta història té els recursos molt limitats serà difícil. Ho afrontarem. Sabem que serà complicat però sabem que ho hem de fer. A nivell municipal afectarà poc aquesta crisi del govern de la Generalitat. El més important per la ciutat és que hi hagi una entesa entre els diferents grups polítics, així com les lleieltats personals. Cal sumar responsabilitat social i sinèrgies.

No es fa difícil sumar sinèrgies entre 8 formacions polítiques?

Una formació més fa alentir molt la tasca de govern i en sóc conscient. Però ho exerceixo amb molta responsabilitat. Procuro que el meu temps sempre sigui curt. No pretenc ser cap estrella.

B.U.