.

.

TOTS 21

Josep M. Buqueras Bach

Josep M. Buqueras Bach, president de la Fundació Trencadís, serà el presentador de la cinquena i última de les conferències prèvies de les I Jornades de divulgació històrica modernista del Camp de Tarragona que se celebraran als Pallaresos els dies 5,6 i 7 de novembre.

Amb ell es clourà el primer cicle de conferències sobre el modernisme que s’ha fet el poble dels Pallaresos. Unes conferències que s’han vist desbordades per un públic interessat en el tema. Un modernisme que agafa més força que mai després de més d’un any i mig de parada obligada.
El pes històric de la Tarragona Romana i Medieval és tan fort que sovint ens oblidem que també existeix una Tarragona Modernista. Una ciutat modernista que va renéixer quasi després d’un segle de l’aniquilació quasi total de la població de la ciutat, durant el tràgic setge de 1811. Una Tarragona on només unes 300 ànimes hi van sobreviure al poder de les tropes napoleòniques durant la Guerra del Francès.

La tardor de 2010 Buqueras produeix i presenta el documental ‘Tarragona també és modernista”, sota la direcció de Manuel Ros, amb un gran èxit de crítica i públic.

La conferència que presentarà serà una passejada per la ciutat on ens convidarà a aturar-nos en els edificis modernistes més emblemàtics de la ciutat de Tarragona.

Cal recordar que la conferència tindrà lloc en el Centre Jujol dels Pallaresos, carrer Nou 31 a les 19,30 h. Recordeu que la seva capacitat és molt limitada i més per temes Covid.