.

.

TOTS 21

El voluntari guiarà la selecció de Malta, molt il·lusionada per venir a Tarragona. Foto: David Aymerich

Josep Maria Martorell és un dels més recents voluntaris de Tarragona 2018 degut a que, tot i que ja fa més d’un any que forma part dels XVIII Jocs Mediterranis, hi ha autèntics veterans que l’han ajudat a formar-se i iniciar-se en aquesta tasca tant important, ja que les inscripcions per formar part dels Jocs van començar fa més de quatre anys.

Martorell, transportista d’ofici, explica que la seva feina com a autònom transportant mercaderies li permet disposar de flexibilitat horària per dur a terme les seves tasques de voluntariat. “Ho vaig conèixer a través d’amistats –la borsa de voluntaris de Tarragona 2018–, ho vaig veure atractiu i una forma entretinguda d’aprendre nous idiomes, esports… i vaig decidir apuntar-me” explica el jove voluntari amb il·lusió i fermesa, el qual disposa d’una funció de pes com a noc-assistant (persona que enllaça els països que venen a Tarragona) als Jocs.

“Des que em vaig apuntar he fet cursos de formació –primers auxilis, seguretat, protocol– i he estat en diferents esdeveniments que s’han fet”, continua detallant Martorell respecte a la seva evolució com a voluntari. Així doncs, les seves tasques s’han desenvolupat al voltant de visites com la que va protagonitzar la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaria, o un congrés que va reunir els comitès olímpics nacionals. Unes jornades en les quals “vaig fer el trasllat i l’assistència de la gent que va participar a nivell internacional”, relata Martorell.

Martorell, a les oficines de Tarragona 2018, ubicació on es realitzen els tallers i xerrades de formació per a la borsa de voluntariat dels Jocs Mediterranis. Foto: David Aymerich.

Actualment la borsa de voluntaris col·labora en escalfar l’ambient de cara a uns Jocs Mediterranis que arriben a tota velocitat, un moment clau per aquest grup de persones on hauran de demostrar i posar a proba totes les pràctiques i coneixements obtinguts al llarg d’aquests anys i mesos de compromís i dedicació. “Jo seré la persona i voluntari que en tot moment va acompanyant el país que se li ha adjudicat” i “en el meu cas és Malta”, explica Martorell per resumir el significat real de la persona noc-assistant. “És un càrrec molt important”, continua dient. “Ear atent a tot el que necessitin és un enriquiment cultural i personal”, opina Martorell, així com “que no trobin que Tarragona no és prou important com perquè vinguin a practicar el seu esport a la nostra ciutat”.

Un fet molt necessari per Martorell, coneixedor que “a Tarragona estem fent una feina molt important, però sembla que es faci sempre des d’un segon pla, no és primordial”, focalitza en relació a la repercussió i difusió que pot tenir una ciutat com Barcelona. “A Malta estan molt il·lusionats pel fet de venir aquí, un país mediterrani que té molts espais equipats i comunicacions a les quals no se li treu el rendiment”, continua explicant. “Tenim esportistes molt importants als quals no se’ls té en compte, ens hem de donar més importància”, reflexiona Martorell amb fermesa com a tarragoní compromès amb la seva ciutat.

Finalment, Martorell treu pit de la seva funció i destaca que “som 8.000 voluntaris; una xifra molt important gràcies a l’esforç desinteressat de tots els que estem aquí al darrera”. “Els Jocs ens deixaran l’Anella Olímpica i moltes altres infraestructures a Tarragona que al llarg dels anys no s’havien aconseguit”, per tant, “tenir unes instal·lacions modernes, actualitzades i de referència internacional” ens desvetlla Martorell. Un fet necessari i que ara gaudirem gràcies a Tarragona 2018.

David Aymerich