.

.

TOTS 21

El primer tram inaugurat de l'A-27

El primer tram inaugurat de l'A-27

Josep Andreu, alcalde de Montblanc i diputat per Tarragona al Parlament de Catalunya, demana garanties i no simples anunciats a la premsa en referència al comunicat que el Ministeri de Foment va emetre on anunciava que reprenia les obres a l’autovia A-27 en el tram anomenat El Morell-Variant de Valls. El parlamentari republicà apel·la a “la llarga experiència que tenim els qui hem batallat per aquesta infraestructura i per moltes altres que depenen de Madrid, i cal ser més caut davant d’anuncis ministerials”.

Quan va ser diputat al Congrés (2004-2008), Josep Andreu era el portaveu d’ERC en temes de Foment i va aconseguir mitjançant negociacions en els pressupostos de l’Estat d’aquells anys que el govern espanyol hi incorporés partides per als quatre trams de l’A-27 entre Tarragona i Montblanc. El primer tram va entrar en servei l’any passat, molts anys més tard del que estava previst inicialment. “Els incompliments amb l’A-27 van començar amb el govern Zapatero i segueixen amb l’actual govern Rajoy, incloent una paràlisi total de les obres entre el Morell i Valls i incloent l’anul·lació de l’adjudicació de l’obra de l’últim tram entre Valls i Montblanc”, repassa Andreu.

L’alcalde montblanquí i diputat al Parlament vol fer constar que la Societat Estatal d’Infraestructures de Transport Terrestre SA (SEITTSA) té consignats 15 milions en els pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2014, en el tram El Morell-Variant de Valls, i preveu partides fins a l’exercici 2017. “El ritme d’inversió que el ministeri es marca per a aquest tram és excessivament lent, i això aprofundeix en el dèficit d’autovies i el perjudici al territori que han provocat els governs espanyols de torn”, considera Josep Andreu.

Per tant, l’alcalde de Montblanc i diputat al Parlament insta al territori a fer pinya per exigir un ritme més alt en la represa de les obres, ja que l’autovia A-27 no ofereix un servei atractiu en el tram que es va inaugurar –que acaba al Morell-, i a dia d’avui la usen molts menys vehicles dels barems estàndards d’una autovia.

Des de Valls, municipi afectat per l’anunci del ministeri, es viu amb preocupació i incertesa la notícia. Òscar Peris, president d’ERC a Valls, veu en aquest anunci una operació de maquillatge. “El que ha de fer l’Estat és complir els compromisos adquirits amb les infraestructures i finalitzar el més ràpid possible aquesta autovia i no fer entregues per fascicles”, assevera Peris. També destaca la importància de l’autovia A-27 per a l’economia productiva i l’activitat empresarial de la zona del Camp i de Tarragona i de Valls en particular.