.

.

TOTS 21

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu. Foto: Cedida

El febrer de l’any passat la lluita per apoderar-se del paquet majoritari d’accions del Port Esportiu de Tarragona es va decidir en favor del Real Club Nàutic, que va aconseguir materialitzar la seva oferta per adquirir el 25% dels títols que hi havia damunt la taula i fer-se amb el domini de la concessionària de l’espai, Nàutic Tarragona S.A. La segona opció que havia entrat en joc, el grup anglès MSS Real State, va perdre la partida a la darrera mà i amb ell va desaparèixer tot un projecte de revitalització de la zona lligat a una remodelació immobiliària.

La qüestió era i continua sent quin és el projecte de futur que pretén impulsar el nou propietari. L’Autoritat Portuària, presidida per Josep Andreu, és a hores d’ara accionista minoritari. Tot i això, no deixa de preocupar-se pel disseny previst per la zona. “Tenim el compromís del Real Club Nàutic de que a la tardor presentarà el projecte que volen dur a terme de cara a ampliar la concessió”, assegura Andreu a tarragona21.cat. Unes declaracions lligades al fet que l’actual redactat de la llei de ports permetria a la societat Nàutic Tarragona revalidar automàticament la concessió actual de nou anys fins a quinze anys més si inverteix en millores 2,6 milions d’euros.

Andreu es mostra prudent i diplomàtic. Però manté un missatge de fons molt definit. “Les regles del joc han de ser clares. El principal accionista i qui es juga els diners és el Real Club Nàutic. Cal tenir-ho present per evitar confusions. Nosaltres, com Autoritat Portuària, no tenim cap mena d’incidència en el resultat final. Ara bé, sí que podem dir el que pensem”. I en aquest sentit “estem convençuts que un projecte tan potent i significatiu com aquest no es pot fer d’esquena als localistes i amarristes. Ha de comptar amb la màxima complicitat. I això s’assoleix donant la màxima difusió i informació per part de la propietat a tots els agents que intervenen en el Port i que vénen d’una etapa complicada, convulsa i difícil. Les coses es fan millor des del consens”, conclou Andreu.

J.S.