.

Josep Andreu vol que “el Port Esportiu torni a lluir, però de manera consolidada i amb llarg recorregut. No que ho faci de manera efímera per tornar a caure en l’ostracisme. Hem d’aprendre dels errors”.

Avís per a navegants del president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu, als responsables del Reial Club Nàutic, accionista majoritari amb el 55% de Nàutic SA. O el que és el mateix, de l’empresa que té la concessió administrativa del Port Esportiu. “El 2024 s’acabarà el termini i la concessió. I acabarà per a tots, amarristes, localistes i Reial Club Nàutic. Llavors es tornarà a treure a concurs i no sabem qui la guanyarà. Jo crec que es presentaran altres empreses que tenen experiència en gestió d’espais de ports esportius com els de Vilanova i Alcúdia”. I no eren dos noms a l’atzar. El mateix Andreu ha reconegut que ja havien picat a la porta per interessar-se sobre el tema.

Andreu ha recordat que “el canvi de la llei de Ports del 2014 permet allargar les concessions 15 anys més si els propietaris inverteixen en obres i millores almenys el 20% de la inversió inicial”. En el cas de Tarragona la xifra seria de 2,6 milions d’euros. Però el president, que no veuria en mals ulls la implicació de nous socis per aconseguir la capitlització necessària, ha volgut remarcar que el benefici d’aquesta millora ha de recaure “sobre tota la seva concessió”. “Nosaltres, com Autoritat Portuària, som accionistes minoritaris i hem fet palès que el projecte de millora que es prepara des del Reial Club ha de repercutir a tots els sectors del Port Esportiu i no només en millores al Reial Club Nàutic. Així no arribarem enlloc”.

Aquesta serà la postura que l’ens portuari defensarà la setmana vinent a la reunió programada amb els propietaris dela concessió. A la subtil advertència ha seguit el convenciment que el projecte que s’està cuinant des de l’accionista majoritari vol millorar tant “la part dels amarratges com l’espai dels locals” d’oci “amb un canvi d’imatge” del que no ha volgut donar més detalls. En tot cas ha ofert la màxima col·laboració en aquells aspectes que sí són responsabilitat directe de l’Autoritat Portuària. “Si cal millorarem accessos o farem una rotonda, en definitiva en la part més urbanística”, assegurant que “la passera i el Quilòmetre Zero ja són accions destinades a dinamitzar el Port” per la seva condició de “revulsius pel que fa a l’accesibilitat”.

El que sí ha deixat meridianament clar Andreu és que l’ens que presideix pretén que “el Port Esportiu torni a lluir, però de manera consolidada i amb llarg recorregut. No que ho faci de manera efímera per tornar a caure en l’ostracisme. Hem d’aprendre dels errors. Si busquem beneficis col·lectius per damunt dels individuals podem trobar solucions. I ara si em permeteu em poso el barret de tarragoní i empre pregunto: De veritat que no podríem tenir el millor Port Esportiu a la capital? No podria ser millor que el de l’Ampolla i el de Cambrils, que ara per ara ho són?”.

J.S. 

 

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */