.

.

TOTS 21

Un moment de la presentació de l’oferta cultural de la Vila dels Munts. Foto: Cedida

L’Ajuntament d’Altafulla i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) han presentat aquest migdia, en una de les estances de la Vil·la romana dels Munts d’Altafulla, la programació d’activitats de la nova temporada 2020. Ha anat a càrrec de la coalcaldessa d’Altafulla, Alba Muntadas; la directora del MNAT, Mònica Borrell, i les regidores de Cultura i Turisme, Gemma Maymó i Natalia Sanz, respectivament.

La coalcaldessa Alba Muntadas ha destacat la bona relació d’ambdues institucions que s’ha fet palesa en aquesta presentació com “una bona manera de visualitzar la col·laboració entre el Museu i l’Ajuntament”, al mateix temps de posar en valor les activitats que s’hi duen a terme al llarg de l’any. En aquest sentit, la coalcaldessa ha assenyalat que el consistori “hi posarà tots els mitjans i canals de promoció i difusió municipals per donar a conèixer un conjunt que és patrimoni de tots i totes i amb reconeixement internacional”.

En aquest mateix sentit s’hi ha referit la directora del MNAT, Mònica Borrell, que ha agraït la col·laboració de l’ajuntament a l’hora de dur a terme aquesta “acció conjunta”, alhora que ha remarcat la “voluntat de potenciar i diversificar l’oferta i la difusió per arribar a tots els públics i donar a conèixer un jaciment que és Patrimoni Mundial de la Humanitat”. La intenció d’ambdues institucions és fomentar la programació i integrar-la al municipi amb la finalitat d’aprofundir en el seu conjunt patrimonial.

La programació es basa en quatre grans blocs:

JORNADA DE PORTES OBERTES ( de 10 a 14 h)

– Tots els primers diumenge de mes

– 14 d’abril, Dimarts de Pasqua, amb motiu de la Festa local d’Altafulla

– 23 d’abril, Sant Jordi

ITINERARIS PEL MNAT

-2n diumenge de mes: LA VIDA DE LES ELITS VORA TÀRRACO

Descobriu una de les vil·les més importants d’Hispània. La residència i els seus conjunts de banys, ricament decorats, mostren com era la vida de les elits de Tàrraco.

Lloc d’inici: Vil·la romana dels Munts

Lloc finalització: Banys de mar (platja d’Altafulla)

Hora: 11 a 12.30 h

TALLERS FAMILIARS

-Diumenge 8 de març

“CAIUS I FAUSTINA US CONVIDEN A LA SEVA VIL·LA”

Una visita teatralitzada en la qual Caius Valerius Avitus i la seva esposa Faustina us faran d’amfitrions a casa seva i us faran partícips de la seva vida quotidiana.

-Diumenge 5 d’abril

US PORTEM A L’HORTUS!

Coneixerem com eren els jardins i els horts romans a l’hortus experimental de la Vil·la romana dels Munts.

VISITES GUIADES PER A GRUPS

-Voleu conèixer la història de la Vil·la romana dels Munts? A la visita guiada recorrerem els espais més interessants i curiosos de la Vil·la.

Durada: 1 h

Activitat sota demanda. Imprescindible reserva prèvia.

Les reserves es realitzen a la Vil·la romana dels Munts, Passeig del Fortí, s/n. Els telèfons de contacte són el 977251515, o bé, 977652806; al mail mnat@gencat.cat i al web www.mnat.cat/activitats.