.

.

TOTS 21

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí acull la jornada. Cedida.

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí acull la jornada. Cedida.

L’Operació Coordinació del PECT Pobles Vius i Actius, liderat per la Diputació, organitza una jornada d’innovació al món rural, que té per objectius compartir els aprenentatges i impactes generats pels 17 PECTs agraris de Catalunya i debatre sobre els reptes de futur d’aquests projectes, que tenen dinàmiques comunes. La jornada tindrà lloc el proper dimarts 22 de novembre entre les 9h i les 17.30h al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.

Durant la “II Jornada d’innovació al món rural. Els PECTs agraris i rurals de Catalunya: aprenentatges, impactes i reptes de futur” es donaran a conèixer les línies de treball dels PECTs agraris de Catalunya i es pretén crear sinergies entre els representats d’aquests projectes que hi participin. Encetarà la jornada una ponència del cap de la unitat de polítiques de l’European Association for Innovation Local Development (AEIDL), Enrique Nieto, per tal d’emmarcar-la en les polítiques que a nivell europeu s’adrecen a projectes agraris i rurals. Seguirà una taula rodona sobre els “Impactes i aprenentatges dels PECT en les polítiques de desenvolupament i innovació rural”, que comptarà amb la participació de representants de diferents PECTs agraris i rurals catalans, liderats des de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Priorat i la Diputació de Girona. Després hi ha previstes dues sessions que tindran lloc de manera simultània, que tractaran sobre especialització intel·ligent i innovació social i que els participants podran escollir a quina assistir. Posteriorment es compartiran les conclusions i principals aportacions de les sessions simultànies en la taula rodona “Cap a una nova ruralitat? Oportunitats i reptes de futur per un territori cohesionat i equilibrat”.

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí acull la jornada, durant la qual els participants també podran conèixer les seves exposicions. L’activitat s’adreça tant als gestors de les operacions dels diferents PECTs agraris i rurals de Catalunya com a d’altres persones vinculades a entitats de desenvolupament rural, del sector agrari o d’associacions de productors, centres tecnològics, universitaris, administracions locals i a la ciutadania general.  Tota la informació sobre la jornada i el formulari d’inscripció, que és gratuïta i es podrà seguir de manera telemàtica, es pot trobar al següent enllaç: https://www.dipta.cat/pect/jornadapectsagraris.

El PECT Pobles Vius i Actius
El Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) ‘Pobles vius i actius. Territori equilibrat i innovador’ vol lluitar contra el despoblament de les àrees rurals a través de dos àmbits d’actuació: la innovació social i l’especialització intel·ligent. D’una banda, s’aplica la tecnologia a l’escola rural i la cura de la gent gran per tal de millorar la qualitat de vida als pobles. I de l’altra, es posa el focus en el sector vitivinícola, l’agroalimentari i els productes locals per tal de treballar en la seva especialització i augment de competitivitat. Liderat i coordinat per la Diputació de Tarragona, hi participen també la Universitat Rovira i Virgili, el Consell Comarcal del Priorat, l’Organisme autònom de desenvolupament de la Conca de Barberà (Concactiva), el Parc Tecnològic del Vi (VITEC) i  l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA). El projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació.