.

.

TOTS 21

Foto: Cartell de la Jornada

Foto: Cartell de la Jornada

La Regidoria de Sostenibilitat de Torredembarra du a terme aquest dissabte 16 d’abril una jornada de portes obertes a Cal Dània, l’espai on conviuen els horts per a jubilats i el viver municipal al costat del Centre d’Equitació. L’organització tècnica va a càrrec de l’Associació Mediambiental la Sínia i l’acte compta amb el suport de Gepec, Ecologistes en Acció i  el Grup de Reforestació les Alzines.

Aquesta jornada pretén donar a conèixer el projecte que es desenvolupa a Cal Dània, amb un programa d’activitats formatives i lúdiques relacionades amb el món de l’agricultura ecològica i la iniciativa d’horts socials.

Programa d’activitats:

10 h Inici de la Jornada i mostra de productes de Cal Dània.

10.30 h Visita guiada a l’Espai de Cal Dània (tot el dia).

11:30h Trobada intergeneracional

Aquesta trobada intergeneracional promou un intercanvi de coneixements i experiències entre nens i nenes i joves de diferents escoles de Torredembarra i els avis/es usuaris/es de Cal Dània, per compartir l’experiència i la saviesa d’aquests hortolans. A càrrec de GETE Ecologistes en acció.

13 h Tast vermut.

14 h Tancament de l’espai de Cal Dània.

17 h Obertura de Cal Dània i visita guiada a l’espai.

17 h Taller divulgatiu destinat a tots els públics.

Són males herbes les «males herbes»? a càrrec de GEPEC-Ecologistes de Catalunya

Amaguen medicines, menjar, ornamentació, control de plagues que podem gaudir i usar al nostre favor i de la resta d’animals i plantes. Farem un petit tomb pels horts i veurem tot allò que el Roundup (herbicida) ens privaria si emmetzinéssim la terra, aire i aigua que ens envolta. Poden venir nens i nenes!

18 h Contes a càrrec de la Pastoreta Contacontes, organitzat per la Sínia.

18.30 h Petit taller de caixes-niu, per afavorir la biodiversitat de l’espai i acollir ocells insectívors, beneficiosos per l’hort, a càrrec de la Sínia.

19 h Finalització de la jornada.

Totes les activitats estan obertes al públic en general i també als usuaris i usuàries de Cal Dània