.

.

TOTS 21

Jordi Vinyals, ERC (al centre); celebrant la seva nova alcaldia. Foto: David Aymerich.

Nou canvi d’alcalde al municipi de La Selva del Camp. El fins ara màxim mandatari de la vila, Josep Masdeu, ha entregat la vara de l’alcaldia a Jordi Vinyals després de dos anys al càrrec. Un tràmit burocràtic que ha fet honor al pacte que van establir ERC i el PSC per governar a la ciutat del Baix Camp des del 2015. Aquell any, tot i que CiU va ser la força més votada amb 6 regidors i semblava que repetiria mandat al costat d’ERC (4 regidors), els republicans van trencar la tendència i van pactar amb el PSC (3 regidors) per arribar a l’Ajuntament selvatà.

D’aquesta manera, socialistes i republicans van acordar que, entre els anys 2015 i 2016, el republicà Jordi Vinyals presidiria el municipi. Tot seguit, Josep Masdeu va agafar el timó amb el compromís de liderar el municipi durant dos anys més (2017 i 2018) fins que finalitzessin els Jocs Mediterranis. Ara, Masdeu retorna la vara a Vinyals perquè aquest liquidi la legislatura abans de les properes eleccions municipals que es celebraran el 2019.

El ple de nomenament del nou alcalde de La Selva del Camp ha estat ple a vesar. Foto: David Aymerich.

En una votació distesa, sense cap membre de l’oposició present, Vinyals ha estat nomenat novament alcalde per 7 vots a favor i cap en contra. Així doncs, el nou mandatari selvatà ha expressat les primeres paraules davant d’un espai ple a vesar pels vilatans assistents. «Els pactes permeten estabilitat en la governabilitat del dia a dia i el compliment d’acords», ha explicat l’alcalde respecte al compliment del pacte amb el PSC.

Per finalitzar l’acte, els regidors de La Selva i els assistents al ple han cantat junts Els segadors. Ara, segons ha argumentat el regidor Enric Roberto, «esgotarem el mandat liquidant aquelles obres que estan per enllestir», com són la depuradora de la piscina municipal i els accessos de La Selva i el seu casc antic, entre d’altres.

David Aymerich