.

.

TOTS 21

Jordi Solé (centre) amb els seus companys de partit

Jordi Solé (centre) amb els seus companys de partit

L’actual primer secretari del grup socialista de Torredembarra i regidor, Jordi Solé, ha anunciat la seva candidatura pel PSC a l’alcaldia de Torredembarra, de cara als comicis municipals que se celebraran el maig de 2015. Solé, ferm defensor de les polítiques d’esquerres i catalanistes, es postula amb els arguments del “diàleg i el consens” com a màximes de la seva gestió.

En les seves primeres passes, Solé propugna dos principals pilars: el de ciutat i el democràtic. En el primer aspecte, defensa estar “al servei de les persones” i ser “sensible a la realitat social actual”. Per això, afegeix, es posa com a eixos prioritaris les polítiques socials, en forma d’ajudes a les famílies, la creació d’un banc d’aliments i menjadors socials, així com la potenciació de les beques menjador per a la canalla. Paral·lelament, es proposa potenciar el comerç local i un poble “obert a la cultura, l’esport i la multiculturalitat”.

En l’eix democràtic, Solé aspira a “retornar totes les competències al ple” a través d’una “política de consens i acords amplis”. Entre les novetats, Solé considera rellevant la participació de tots els grups municipals a les Juntes de Govern, i es fixa “racionalitzar els pressupostos amb l’eliminació de despeses per tal d’incrementar les partides de caràcter social”.

Trajectòria de Solé

Jordi Solé Flores, casat, pare d’una filla i d’un fill, neix a Mollet del Vallés (Barcelona) l’any 1956 en el si d’una família perseguida pel franquisme per la seva marcada tradició catalanista i republicana. Comença a militar en partits polítics del marc de l’esquerra catalana als 15 anys i de la mà d’en Jordi Solé Tura, el seu oncle, és  fa militant de Bandera Roja i més tard del PSUC.  Realitza estudis a la Facultat de Ciències de la Informació i és fundador de Ràdio Mollet i Ràdio Montornès, on en serà Director, dirigint més tard la Ràdio Municipal de Sant Feliu de Llobregat.

El primer secretari del PSC a Torredembarra, Jordi Solé

El primer secretari del PSC a Torredembarra, Jordi Solé

Col·labora en diversos mitjans de comunicació i més tard passa a dirigir la Revista del Centre d’Estudis Urbanístic, Municipals i Territorials (CEUMT), a l’hora que dirigeix les publicacions de la Fundació Dolores Ibarruri de Barcelona. Col·labora, també, intensament amb la ONG “Cooperacció”.

Ara fa dotze anys arriba a Torredembarra, on s’instal·la definitivament i on neix el seu fill. Milita durant un temps a l’Agrupació, fins que ara farà quatre anys retorna als seus orígens i passa a formar part del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), on és escollit Regidor en les darreres eleccions Municipals.