.

.

TOTS 21

Alfred Arola, el primer per l’esquerra, en una imatge d’arxiu

El Centre Jujol dels Pallaresos ha acollit aquest vespre l’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2019 que cada any se celebra en un municipi diferent de la comarca. L’acte ha estat conduit per la periodista Laura Casas i ha comptat amb un concert del Quartet de cordes CAMERATA XXI.

El Consell Comarcal del Tarragonès, amb la voluntat de promocionar la cultura i el servei als municipis, convoca anualment, amb el patrocini de REPSOL, els Premis Tarragonès, en tres àmbits: Investigació, Creació i Difusió.

Durant l’acte s’han lliurat els següents Premis:

XXI BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

El jurat va acordar concedir la beca al projecte Del nacionalcatolicisme a la democràcia. Obrers, catòlics i antifranquistes al Tarragonès (1951-1977) de Neus Baena Gallardo.

Ha lliurat la beca el Josep Bertran, Responsable de Comunicació de Repsol.

La beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca amb l’objectiu d’anar configurant la història dels nostres municipis. El premi són 2.450€ i la publicació del treball a la col·lecció Els llibres del Consell.

XIX PREMI DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS

El jurat ha acordat concedir el Premi Tarragonès de Creació a l’artista Jordi Llort Figuerola, també conegut com a “Gallus”, en reconeixement a la seva trajectòria en l’àmbit de la creació plàstica i visual. Cal destacar la seva implicació amb el territori amb el desenvolupament de projectes multidisciplinaris que conviden l’espectador a jugar i experimentar i el seu compromís amb el teixit associatiu amb l’objectiu de dinamitzar i divulgar la cultura.
L’objectiu d’aquest premi és fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

Ha lliurat el guardó Dídac Nadal, president de la comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

XIX PREMI DE DIFUSIÓ EUTYCHES

El jurat ha acordat concedir el Premi Tarragonès de Difusió a l’editor Alfred Arola, en reconeixement a la seva important trajectòria al capdavant de l’editorial tarragonina Arola Editors, coincidint amb la celebració del vintè aniversari de la seva fundació, juntament amb el seu germà Fèlix. Destaca la seva implicació amb el territori a l’hora de donar veu a autors de casa i temàtiques locals, posant de manifest la seva vocació cultural, transversal i de compromís amb la societat. És important mencionar, d’una manera especial, la col·lecció Textos a part, que l’ha convertit en una editorial de referència a tot el país en l’edició i publicació d’obres de dramaturgs i en la divulgació de textos teatrals catalans contemporanis.

L’objectiu d’aquest premi és posar en valor una personalitat que hagi incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

Ha lliurat el premi Joan Martí Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès. L’acte ha finalitzat amb els parlaments de l’alcalde dels Pallaresos, Xavier Marcos; i del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Joan Martí Pla.