TOTS 21

L'alcaldable de CiU, Jordi Llopart, en la presentació pública de la seva candidatura. Foto: Tarragona21

L’alcaldable de CiU, Jordi Llopart, en la presentació pública de la seva candidatura. Foto: Tarragona21

Sota el lema ‘Un nou camí per Creixell’, inspirat en la cançó Camins de Sopa de Cabra, Jordi Llopart s’ha presentat davant els seus companys de files per revalidar l’alcaldia de la federació nacionalista al municipi. Batlle de la mà de PSC i ERC, Llopart aspira a ampliar els suports que li ha permès governar el municipi al llarg del present mandat i trencar amb l’anterior govern del PP.

Llopart ha pivotat el seu discurs en l’àrea econòmica, «la que domino» ha afegit, al capdavant d’un consistori que va començar a governar amb un deute que rondava els 11 milions d’euros. Una mala situació econòmica que ha motivat la presa de decisions més complicades: «Durant els 18 anys que porto dedicats a la política municipal, el més dur ho he viscut en aquesta legislatura, havent d’acomiadar gent perquè no teníem cap més remei», ha subratllat Llopart. «Ha estat una situació difícil perquè saps que darrera dels acomiadats hi ha famílies al darrera», ha afegit.

Seguint en l’aspecte numèric, l’alcaldable de CiU ha resumit el mandat com «un període d’administrar el deute, pagar 1,7 milions d’euros en crèdits… I encara ens ha quedat temps per acabar la Casa de la Cultura i la biblioteca». Per tot plegat, Llopart ha refermat la seva voluntat de tornar-se a presentar per la convicció de «la feina feta i perquè si seguim així, podrem donar la volta a la mala situació econòmica el 2018».

L’aval de la direcció

Llopart no només ha tingut l’aval dels seus companys de Creixell, sinó que també ha estat acompanyat durant l’acte pel president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan, i pel president de l’àrea municipal de Convergència i delegat del govern a Tarragona, Joaquim Nin. Ambdós han coincidit en destacar «l’honestedat» i la «capacitat de treball» de Llopart.

En relació a la crítica situació econòmica amb què es va trobar Llopart en entrar a governar, Nin ha explicat que «endreçar Creixell no era fàcil; s’ha acabat fer política només gastant i també la política de fer volar coloms».

Joan Marc Salvat