.

.

TOTS 21

Imatge de l’acte inaugural al Teatre Auditori de Riudoms, al centre dreta, el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, a l’esquerra l’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret acompanyat del regidor d’Agricultura i el director de la Fira de l’Avellana. Foto: Ajuntament de Riudoms.

Després de la polèmica pel canvi de pregoner de la 39a Fira de l’Avellana i 420a de la Fira de Sant Llorenç, el president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, ha sigut l’escollit per donar el discurs inaugural al Teatre Auditori de Riudoms. Durant l’acte inaugural, Joaquim Calatayud, ha estat acompanyat per l’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, el regidor d’agricultura de Riudoms, Josep Maria Baiges i el director de la Fira de l’Avellana, Francesc Bonet.

Nascut a les Borges del Camp, Joaquim Calatayud és tècnic comptable de formació, actualment alcalde del seu municipi d’origen i president del Consell Comarcal del Baix Camp. Joaquim Calatayud, també conegut com a Quim, compte amb una llarga experiència dins de la política i com a representant de diverses institucions públiques. La seva vida política va començar l’any 1995 com a regidor de les Borges del Camp, a partir del 2007 esdevé alcalde de la mateixa localitat i anys més tard també president del Consell Comarcal del Baix Camp.

Joaquim Calatayud, va voler començar el seu discurs d’inauguració de la 39a Fira de l’Avellana, des del cor, «Benvolgudes tomaqueres i tomaquers de Riudoms». L’alcalde de les Borges del Camp, va fer un discurs de caràcter molt emotiu recordant la seva infància vinculada a Riudoms, «Personalment tinc molts records que em vinculen a Riudoms», recordant els moments pels quals passava pel municipi per anar a la platja amb la seva família i no es podia treure la cantarella popular del cap «les noies de Riudoms tenen pretencions perquè són molt maques», provocant el riure del públic riudomenc. També destacant en el seu discurs inaugural les sales de festa Gaudí i el Flaps que van marcar la seva adolescència.

Per acabar la part que ell va anomenar de memòria personal va voler mencionar un dels moments que li van causar més impressió al municipi, l’acomiadament del riudomenc que va perdre la vida molt jove, el Notario, formava part dels armats i van rendir-li homenatge durant el seu enterro, «formats a l’entrada de l’Església per donar l’últim adéu al company prematurament desaparegut, va ser un moment que recordaré per sempre. Els riudomencs heu d’estar molt orgullosos, la relació amb aquest municipi va molt més enllà».

Punt d’informació de la Fira de l’Avellana. Foto: Tarragona 21.

Riudoms és el 4t municipi més poblat del Baix Camp, després de Reus, Cambrils i Mont-roig, per la seva dimensió gaudeix d’una projecció econòmica i cultural de més dimensió que altres pobles de la comarca, com en aquest cas, celebrant la 39a Fira de l’Avellana. Enguany presenta una novetat molt destacada, la Gastrofira, la fira gastronòmica de km.0 i que promou el talent local, que segons l’alcalde de Riudoms, esperen que tingui èxit per poder implantar-la en les següents edicions.

A l’espai de la Gastrofira és pot veure com cuinen en directe. Foto: Tarragona 21.

La Fira de l’Avellana de Riudoms presenta una gran diversitat de concursos molt curiosos, des del premi al millor avellaner, la fruita més original que aquest any ha sigut els alls, fins i tot el concurs de les síndries gegants. A més, del premi al millor cartell de la Fira de l’Avellana, enguany el guanyador ha sigut Lucas Garcia.

El regidor d’Agricultura de Riudoms, Josep Maria Baiges, ha volgut destacar la problemàtica dels avellaners, amb aquesta fira reivindiquen el seu cultiu i les persones que dia a dia s’hi dediquen. L’avellaner simbolitza Riudoms i amb aquesta fira busquen promocionar i dignificar la figura del pagès que diàriament cuida del seu fruit que tanta vida ha donat al municipi.

Consulta aquí tota la programació

Andrea Palma