.

.

TOTS 21

Joana Serrat. Foto: Ajuntament

La cantant catalana Joana Serrat, una de les veus més internacionals de la música al nostre país, amb actuacions a festivals europeus, als Estats Units i Sudàfrica i amb constants referències a la premsa musical de tot el continent i de Nord-Amèrica, arriba aquest dissabte 6 de novembre al Teatre Bartrina de Reus (20:00h) per presentar el seu nou disc Hardcore From The Hearts, dins la programació del Festival Accents (www.festivalaccents.cat), amb entrades anticipades al preu de 15 euros a www.teatrebartrina.cat. L’aforament del Bartrina pel  concert de Serrat és al 100%.  Serrat estarà acompanyada a l’escenari del Bartrina per tota la banda, integrada per 5 músics.

Serrat  tot just  fa uns mesos va retornar amb «Hardcore From The Heart», el cinquè àlbum de la seva flamant discografia. Serrat se serveix del llibre de la sexòloga Annie Sprinkles –del mateix títol-, per a dur a terme un viatge introspectiu que, a través de les seves lletres i música, confronten a l’osonenca davant d’un reflex de sí mateixa, davant d’una imatge conformada de clarobscurs. “Dels forts vents i tempestes que han colpejat aquests boscos, n’ha quedat una terra erma que difícilment pot retenir a una bèstia salvatge com jo” (Wild Beast). “Hardcore From The Heart» és un viatge emocional que parteix de la pèrdua i desemboca en l’acceptació.

Amb un material tant sensible entre les mans, Joana Serrat va pensar de manera intuïtiva amb la figura del seu amic, l’enginyer i productor Ted Young (Kurt Vile, Sonic Youth) com a refugi i còmplice a qui poder confiar aquestes noves composicions. A més a més de Young, la Joana torna a rodejar-se d’alguns dels músics amb els qui va treballar en el seu disc anterior, “Dripping Springs” (Loose, 2017). Gravat a Redwood Studio (Denton, Texas), comparteix novament sessions amb el guitarrista Joey McClellan (Midlake, BNQT) i el baixista Aaron McClellan (Josh T. Pearson, John Grant), a qui també s’hi afegeix el bateria McKenzie Smith (St. Vincent, Sharon Van Etten, First Aid Kit) i el teclista Jesse Chandler (Mercury Rev, The Soft Cavalry- el projecte paral·lel a Slowdive de Rachel Gosewell-). La llista de convidats es completa amb la puntual col·laboració del pedal stell Eric Swanson (Nathaniel Rateliff, Israel Nash) i del seu germà Toni Serrat a la bateria. La capa de vernís màgica de la masterització d’aquest material tan inflamable i fràgil, va a càrrec de l’enginyera Heba Kadry (Slowdive, Beach House, Future Islands).

Disc dolorós

El resultat final és un disc dolorós i commovedor, que atrapa a l’oïent de principi a fi, i el condueix a través d’un viatge expiatori. Un treball que creix en cada nova escolta, descobrint nous i rics matisos. Hardcore From The Heart mostra la millor interpretació vocal de Serrat fins el moment així com també representa el pic literari de l’artista des del seu debut el 2012. Sens dubte, ens trobem davant del punt culminant de la carrera discogràfica de Joana Serrat.

Al llarg dels últims anys, Serrat ha actuat sobre els escenaris de festivals estatals com el Sonorama, Fib, Low, Primavera Sound, Wam i Cruïlla, entre altres. També ha girat per bona part d’Europa a més de fer-ho pel Regne Unit, Estats Units, Canadà i Sudàfrica. En ocasions ha compartit cartell amb noms com Kris Kristofferson, Band Of Horses, Neko Case, The Jayhawks i Ryan Bingham. Els seus treballs han estat reconeguts amb nombrosos premis i mencions, tant a Catalunya i Espanya, com al Regne Unit, Estats Units i Austràlia, rebent elogis com “Encantadora. Talment Mazzy Star fent una col·laboració en una de les primeres cançons de Neil Young” (Mojo), “Una artista increïble. En sóc una gran admiradora. Una veu sorprenent i adoro les seves composicions” (Lauren Laverne, BBC 6), “Maravellosa” (New Musical Express) i “La seva veu dolça i genuïna t’obra a un món nou, un món de somnis i d’atmosferes suaus i sedoses (Rolling Stone). Últimament ha actuat en programes musicals televisius de gran audiència com “Un país para escucharlo” de TVE, i a “Sesiones Movistar +”.

Redacció