.

.

TOTS 21

El candidat socialista al Congrés, Joan Ruiz. Foto: Cedida

«En aquestes eleccions ens hi juguem molt. O bé sortim del bloqueig i avancem amb Pedro Sánchez de president o bé el president es dirà Pablo Casado i ens trobarem a l’extrema dreta asseguda al Consell de Ministres amb el senyor Abascal, per exemple, de ministre de l’Interior o d’Igualtat», així de taxatiu s’ha mostrat el candidat del PSC al Congrés per Tarragona, Joan Ruiz, a menys d’una setmana de la cita amb les urnes.

De fet, les eleccions es redueixen a una dicotomia entre avançar, amb un Govern socialista, feminista i ecologista fort i estable, o bé anar cap enrere com els crancs i tornar als temps d’un Govern del PP en què, per primer cop, l’extrema dreta de Vox fos imprescindible en qualsevol decisió de l’executiu de Casado.

«Queda menys d’una setmana per votar i tots aquells tarragonins i tarragonines que encara tinguin dubtes o bé no estiguin segurs d’anar als col·legis electorals han de tenir clar que l’únic vot capaç de garantir un Govern progressista sòlid i, al mateix temps, barrar el pas a l’aliança entre la dreta i l’extrema dreta és el vot al PSC. No hi ha més alternatives.»

Així mateix, el candidat socialista s’ha dirigit als antic electors dels Comuns i de Podemos decebuts, per exemple, pel fet que el seu vot a les municipals no hagi servit per bastir un Govern de progrés sinó per donar l’Ajuntament de Tarragona al front independentista (ERC, CUP i partidaris del senyor Puigdemont).

«Sabem que la immensa majoria dels antics votants de Podemos no són independentistes. A ells i elles ens dirigim. Feu-nos confiança, voteu socialista aquestes eleccions i entre tots podrem tirar endavant els pressupostos socials que els independentistes van tombar sumant els seus vots als del bloc de la dreta», ha argumentat Joan Ruiz.

Finalment, el cap de llista del PSC ha afirmat que «el que els socialistes no farem mai és enganyar a ningú. Nosaltres no vendrem fum ni assegurarem que tenim un «pla secret de jugades mestre» perquè no el tenim. El que si tenim és la nostra determinació inalienable de treballar políticament per revaloritzar les pensions, pujar salaris i millorar condicions de treball, repartir la riquesa, generar creixement econòmic, aprofundir en drets i llibertats i garantir la convivència a Catalunya. Som un valor segur, una garantia de progrés», ha reblat.

«Si tota la gent progressista va a votar guanyarem. Hi ha massa en joc com per quedar-se a casa. Tarragona també se la juga en aquestes eleccions. Votar PSC és votar en defensa de Tarragona», ha conclòs el candidat socialista.