.

El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz

El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz

“Prop de 5.000 famílies de la demarcació de Tarragona es veurien directament beneficiades per la creació del subsidi de 426 euros mensuals per als aturats que ja no tenen prestació i que tenen fills menors a càrrec que ha proposat el grup socialista al Congrés”, així ho ha anunciat el diputat socialista per Tarragona, Joan Ruiz, que ha desgranat les característiques i finalitats d’aquesta ajuda extraordinària.

Segons el diputat tarragoní, des de que el PP va guanyar les eleccions de 2011 la pobresa i les desigualtats a les comarques tarragonines, igual com a la resta del país, s’ha incrementat notablement tal i com demostren les mateixes dades oficials de l’Institut Nacional d’Estadística.

“En el conjunt de la província quasi 15.000 famílies tenen a tots els seus membres a l’atur i ja han esgotat les prestacions per desocupació. Els socialistes estem convençuts que a aquests ciutadans no els serveix de res el triomfalisme econòmic que exhibeix dia sí i dia també el senyor Rajoy i el PP si no que necessiten respostes ràpides i concretes a la seva falta d’ingressos econòmics real que els permeti viure amb un mínim de dignitat material.”

Precisament per pal·liar aquesta dramàtica situació que es viu a peu de carrer la proposta del grup socialista planteja que percebin aquest subsidi de nova creació els aturats que ja no reben cap prestació, les dones víctimes de la violència de gènere, les persones amb discapacitat que s’han quedat sense ajudes públiques i els aturats de llarga durada majors de 45 anys. A més, els beneficiaris del subsidi disposarien d’una ajuda addicional de 100 euros mensuals per cada fill menor a càrrec.

La proposta ja ha estat registrada i es debatrà en el ple del Congrés aquest proper mes de setembre. “Els diputats del PP tindran ara una magnífica oportunitat de demostrar amb fets aquest discurs triomfalista sobre la “recuperación econòmica” que es dediquen a vendre amb tant d’èmfasi. Si les coses van a les mil meravelles com ens diuen cada dia no hi ha cap motiu objectiu per rebutjar una proposta perfectament assumible i viable econòmicament que té com a única finalitat ajudar a aquells que pitjor hi estan passant per culpa de la crisi.”

D’altra banda, el grup socialista registrarà també al Congrés una bateria de preguntes escrites al Govern a fi i efecte de conèixer l’estat de la qüestió en relació a la cobertura de les prestacions socials de les persones que estan a l’atur a la província de Tarragona.