.

.

TOTS 21

El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz

El diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz ha afirmat aquest dimarts que “és racionalment incomprensible que els diputats d’ERC i del PDeCAT hagin votat en contra que Catalunya rebi més de 2.000 milions d’euros addicionals en inversions directes.”

“El que han fet, de forma fina i perifràstica, és dir que els importa un rave que els pensionistes catalans vegin incrementar-se la seva pensió, que els universitaris catalans puguin accedir a una beca o que els treballadors catalans cobrin un salari digne. Tot això, la vida real dels catalans reals a peu de carrer, empal·lideix i passa a un segon terme al costat de la paraula màgica i totèmica: referèndum. O referèndum o res. I, per tant, res. És a dir, han renunciat a fer política.”

Joan Ruiz ha fet balanç a nivell territorial del que perdran els tarragonins i tarragonines per culpa del “no” d’ERC, PDeCAT, PP i Ciudadanos als pressupostos socials del Govern de Pedro Sànchez.

En aquest sentit, ha destacat que 158.931 pensionistes tarragonins veuen perillar ara l’augment de la quantia de les seves pensions aprovat pel Govern socialista, que 124.635 tarragonins i tarragonines hauran de continuar pagant-se els medicaments tal com va decidir al seu moment l’executiu del PP, que 12.656 estudiants tarragonins no podran accedir a una beca i que uns altres 6.076 alumnes de Tarragona es quedaran sense ajudes per a material escolar.

Quasi 3.000 famílies tarragonines que podrien haver-se beneficiat de les ajudes per dependència hauran ara de continuar esperant, 1.451 aturats de les nostres comarques majors de 52 anys continuaran sense prestació, 556 nens i nenes sense ajudes de menjador a les escoles, els ajuntaments tarragonins sense els fons per finançar programes per combatre la violència de gènere, etc.

“Tot això que acabo de resumir (pensions, dependència, beques, salaris dignes, etc.) és paper mullar per a ERC i el PDeCAT. I quina és l’explicació que els donen als tarragonins i tarragonines que objectivament han perdut tot el que acabo d’exposar pel vot dels independentistes sumats als del PP i Ciudadanos? Doncs, referèndum. Tot referèndum, tan sols referèndum i “només volem parlar del referèndum”. Referèndum forever. És delirant, és penós, és lamentable però és així, tal com dic.”

En aquest sentit Joan Ruiz ha demanat “a tots els tarragonins i tarragonines progressistes, als que creuen en un futur amb pau i convivència, als que se’ls posen els pèls de punta quan pensen el que podria arribat a malmetre un Govern del PP-Ciudadanos-Vox, que es mobilitzin a les eleccions del 28-A, que vagin a votar i que amb el seu vot a la candidatura socialista de Pedro Sànchez aprovin aquests pressupostos, socials i necessaris, que tant els independentistes com la dreta extrema, que somnien amb seguir amb el “xoc de trens” i portar el conflicte fins a més allà del límit, s’han aliat per tombar.”

“Per a nosaltres, i estic convençut que per a la immensa majoria de la bona gent, la disjuntiva no és “referèndum o referèndum”, com diuen els partits independentistes, sinó “diàleg i pressupostos socials o intransigència i més enfrontament”. I avui dia, al diccionari polític, al costat de la paraula “diàleg” hi ha la imatge de Pedro Sànchez”, ha conclòs el diputat del PSC.