.

‘L’impacte dels serveis ambientals dels ecosistemes en el benestar de les persones a la Vall del Francolí’, de Joan Pons, és el treball guanyador de la 1a Beca de Recerca i Investigació Mediambiental Xavi Catà. Un projecte que es presentarà públicament dijous dia 15 de novembre, a les 20 hores i al Teatre-Auditori del Morell.

La beca, impulsada des de l’Ajuntament del Morell amb el suport de la Plataforma Cel Net, ret homenatge a Xavi Catà, un activista mediambiental i veí del municipi que estava molt vinculat a aquesta entitat morellenca, a la vegada que era molt actiu en la vida cultural i social del poble. Per aquest motiu, el consistori va decidir premiar un projecte d’investigació inèdit en el camp del medi ambient, la salut i la sostenibilitat territorial en l’àmbit de la Vall del Francolí.

En aquest sentit, el projecte de Pons ha rebut una ajuda de 4.000 euros, a fi de subvencionar el treball d’investigació. Ara, a més d’haver-lo lliurat a l’Ajuntament, redundarà en benefici de la societat de la Vall del Francolí.

La primera convocatòria de la beca va tenir lloc el 2015, i la segona es preveu de cara al 2019. Com en la primera ocasió, es tracta d’una beca que va més enllà del municipi del Morell, i s’obre a projectes individuals o col·lectius elaborats tant per morellencs i morellenques com per veïns d’altres municipis.