TOTS 21

Un moment de la presentació del festival 'Acústic'

Els carrers de la Vila Closa d’Altafulla seran l’escenari els dies 18 i 19 de juliol de la primera edició d’ “Altacústic”, Festival de Música Independent i de Petit Format d’Altafulla. Aquest matí s’ha presentat a les escales del carrer Lleó, un dels tres escenaris escollits del nucli històric del municipi per dur-hi a terme les actuacions.

L’acte de presentació ha estat presidit pel regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, Jordi Molinera; el director artístic del festival, Enrique Colmenar, i diferents components dels grups tarragonins Oslo i Dear. La iniciativa ha nascut de la mà de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla.

Vuit seran les formacions que actuaran als tres escenaris de la Vila Closa (les escales del Carrer Lleó, de La Placeta i la plaça del Pou) d’Altafulla. En aquesta primera edició, els artistes i les formacions programades són, com a caps de cartell, Joan Colomo, Inspira i Judit Neddermann; Oslo, El Teatre Magnètic, Dear, Maria Coma i Egon Soda. Tot i els caps de cartell, la resta de grups provenen de les comarques tarragonines. I és que un dels objectius del certamen és aflorar la nova escena musical catalana, i principalment, la que es produeix al Camp de Tarragona.

Fomentar la Vila Closa

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Jordi Molinera, ha destacat l’espai i el format del festival i ha recordat que, “aprofitant que la Vila Closa és conjunt històric i artístic, la voluntat és fomentar aquests racons com a espai musical de petit format”. “Combinem l’entorn privilegiat que ens envolta amb la inversió en Cultura”, ha afegit Molinera. En aquest sentit, l’edil de Cultura ha subratllat la inversió que s’està fent des de l’Ajuntament d’Altafulla en la vessant cultural, ja sigui amb el Festival Internacional de Música, el Barnasants, de cançó d’autor, entre d’altres. Per Molinera, “Altafulla inverteix en Cultura”. En aquesta línia, tots els concerts seran gratuïts. L’Ajuntament hi destinarà uns 10.000 euros, part dels quals seran finançats pel sector privat.

El director artístic del festival, Enrique Colmenar, ha subratllat que “el festival neix amb la intenció de convertir-se en referent i cita anual per a noves formacions i noves propostes de l’escena musical catalana”.