TOTS 21

Fa cinc mesos que sóc dins el joc polític i n’he après molt. Cada dia n’aprenc. I encara n’he d’aprendre molt.

I asseguro que el meu aprenentatge sempre serà destinat a reforçar el meu parer i les meves creences que, al final, és el que fa a un home lliure: els seus principis.

Joan Antón Ramírez

Joan Antón Ramírez

Jo vaig entrar en ple procés independentista a encapçalar una llista d’unitat espanyola i europea a la vila que m’ha vist créixer: Vila-seca. I vaig entrar perquè era el moment personal en què jo vaig comprendre que podia -i puc- aportar el meu granet de sorra a construir un món millor.

El passat diumenge va succeir el que es pensava impossible, que el tot poderós Sr. Poblet pogués perdre unes eleccions al seu municipi i a més de una manera molt diferenciada. C’S, amb 3.874 vots, va deixar clar que Vila-seca no és una població independentista deixant la llista del JxSí amb 2.276 vots.

Som conscients que aquest resultat no és extrapolable a unes eleccions municipals, però sí obren una tendència de canvi, un canvi que cada dia es fa més necessari al nostre municipi.

Des de la meva cadira a l’oposició de Vila-seca prenc i prendré les decisions més correctes per a la ciutadania que ens ha votat. Jo represento el partit dels ciutadans. Aquell que vol el millor i el més sensat per al nostre poble. Diferiré si s’escau de les decisions que prenen els nostres companys d’altres partits i les aplaudiré quan toqui.

En aquests primers 100 dies del nostre consistori ja he viscut en primera persona la falta d’igualtat i democràcia del nostre ajuntament. Tot funciona com fa 36 anys i d’això presumeix el nostre alcalde, tenim un funcionament del segle passat i no tenim cap oportunitat de canviar les cosses.

No només és un tema de majoria absoluta que provoca que qualsevol proposta que pugui donar mes igualtat a totes les forces politiques les votin en contra, es tracta també de voluntat, voluntat política de canviar les coses i fer-les més justes, més transparents, més igualitàries, en fi, més democràtiques.

En aquests mesos de mandat hem vist al ple com l’equip de Convergència tombava mocions tant evidents i necessàries en democràcia com la de disposar d’un ROM (Reglament d’Organització Municipal), la moció sobre el Control de la Qualitat de l’Aire al Camp de Tarragona, la moció per realitzar un Reglament Regulador de la Participació dels Regidors i Grups Municipals en els òrgans d’informació i difusió Municipal o la d’una baixada dels impostos dels vila-secans que els podríem compensar amb la paralització d’obres faraòniques o innecessàries com l’última reforma i tanca del Castell, que ens ha costat 2,3 milions d’euro. Aquest és un import que supera els dos milions d’euros que destinem a Benestar Social. És a dir, invertim més en una reforma puntual que en el total de la partida anual de Benestar Social. Però això és “el valor del que tenim”.

Joan Antón Ramírez és portaveu del GM de Ciutadans a l’Ajuntament de Vila-seca