.

.

TOTS 21

Pau Pérez, Josep Fèlix Ballesteros i Javier Vilamayor al plenari. Foto:Tarragona21

Pau Pérez, Josep Fèlix Ballesteros i Javier Vilamayor al plenari. Foto:Tarragona21


‘Els Jocs ja han començat’. Aquest és l’eix en el que està fent girar el seu discurs d’inici del plenari dels Jocs el president del comitè organitzador de Tarragona 2017, Javier Vilamayor.
Vilamayor ha desmembrat tots aquells esdeveniments i infraestructures que ja estan en marxa o ja s’han realitzat a la ciutat en aquests darrers anys. Els Jocs ja han començat a repetit Javier Vilamayor en l’inici del plenari. El president del comitè organitzador dels Jocs ha defensat el moment actual dels Jocs i el finançament que ja s’ha aconseguit fins ara.
Un Vilamayor que ha recordat per començar la carta de garanties aprovada pel consell de ministres on el Govern de l’Estat que es compromet en aquell moment a realitzar un pla d’ajuts des del moment que es designi a Tarragona com a ciutat seu.
“Ens trobem davant d’un projecte complexe però adaptat a les necessitats actuals” ha destacat un Vilamayor que recorda que La situació de l’anella Mediterrània a Camp Clar ha de permetre vertebrar una zona dels barris amb el centre.
Vilamayor ha parlat també de racionalitat i equilivri territorial en les inversions que es realitzaran “volem que com a llegat Tarragona disposi d’una anella mediterrània moderna”. Una anella on només hi ha una nova construcció el Palau d’Esports que la Generalitat ja ha anunciat en les últimes hores que començarà a construir a partir del pròxim febrer del 2016.
L’Estat actual de les infraestructures passa pel moviment de terres ja finalitzat i que ha tingut un cost de 17.500 euros i per la fase de licitació de les obres de l’anella que es troba en tràmit. Fins a vuit empreses han presentat ofertes d’unes obres que s’han d’iniciar entre desembre 2015 o gener 2016 i que tindran un pressupost de 12 milions d’euros.
Pel que fa als diners de l’Estat, els 14,7 milions d’euros, l’Ajuntament de Tarragona ha reconegut que s’han iniciat converses i que s’espera resposta les pròximes setmanes des del Consejo Superior de Deportes. Vilamayor ha assegurat “l’Ajuntament no té intenció de fer més inversió sinó arriben els diners de l’Estat”.
La piscina de Camp Clar ha destacat que serà la primera de 50m que tindrà la ciutat i n’ha defensat la viabilitat econòmica després dels Jocs.
Vilamayor ha destacat també el paper dels voluntaris que ja han arribat a 4.000 voluntaris i que el pressupost dels Jocs serà d’entre 30 i 35M d’euros dels que més del 70%, ha recordat Vilamayor, seran de patrocinis privats.
El ple ha fet una aturada per inciar els torn d’intervencions del grups municipals.