.

.

TOTS 21

Jordi Jané saludant als cosos policials al sortir de la Junta. Foto: Tarragona21

Jordi Jané saludant als cosos policials al sortir de la Junta. Foto: Tarragona21

El conseller d’interior, Jordi Jané, ha anunciat que donarà explicacions al Parlament i compareixerà a la Diputació permanent del Parlament.
Jané ha presidit la reunió de la Junta de Seguretat que s’ha fet de forma extraordinària a Salou després dels esdeveniments del passat dimarts on va perdre la vida un ciutadà senegalès en un operatiu dels Mossos d’Esquadra contra el Top Manta.
La Junta ha servit per a posar en comú les diferents visions dels agents implicats i per seguir tancant files al voltant de la versió dels fets dels Mossos, que el mateix conseller ja avançava aquest dimecres que era la mateixa que havien declarat dos testimonis “civils” dels fets.
El Director dels Mossos, Albert Batlle, ha confirmat que la policia catalana va portar als detinguts fins al lloc dels fets el passat dimarts un cop van ser deixats en llibertat sense passar a disposició judicial.
La mesura es va fer per desbloquejar les negociacions amb la comunitat senegalesa que en aquell moment bloquejava les vies del tren a Salou tallant el pas en l’àmbit del carrer Barcelona.
Una de les condicions que van acordar per evitar més incidents va ser la de poder parlar amb els testimonis directes dels fets i companys de pis de Mor Sylla.
Pel que fa al cas de la mort tant el Conseller, Jané, com el Director de la Policia, Albert Batlle, han mantingut el mateix discurs dels fets on no va existir contacte amb els Mossos i la víctima.
El cas seguirà ara el seu procés judicial un cop l’autòpsia sembla que confirmaria que va caure d’esquena i defensaria la postura dels Mossos.

Els Danys poden pujar fins a 74.000 euros

L’Ajuntament de Salou ha quantificat en 9.000 euros els danys provocats per la jornada d’aldarulls del passat dimarts als carrers de la població. L’alcalde Pere Granados ha dit que és una xifra provisional i que l’haurà de pagar qui hagi comès els danys.
D’altra banda Adif ha quantificat en 65.000 euros els danys per lucre cessant, és a dir, pels beneficis que ha deixat de guanyar pel tall de la circulació ferroviària durant més de deu hores; i en 2.500 euros els danys materials fets a la via del tren.
La suma dels dos pujaria fins als 74.000 en danys provocats pels aldarulls als carrers de Salou i a les vies del tren.