.

.

TOTS 21

El conseller d'Interior Jordi Jané. Foto: Antena 3

El conseller d’Interior Jordi Jané. Foto: Antena 3

El nou conseller d’Interior, Jordi Jané, no creu que la condició d’imputada pel cas Innova de la que l’hauria de substituir al Congrés dels Diputats, l’exregidora de Reus Teresa Gomis, no hauria de ser un impediment perquè obtingués l’escó. Jané, en ser preguntat, ha defensat “l’honestedat” de Gomis i ha considerat que “seria injust” que no fos diputada al Congrés “per estar afectada per una investigació sense tenir obert judici oral”. El conseller d’Interior, a més, ha volgut remarcar que l’exregidora de Reus imputada està “emparada per la presumpció d’innocència”. Amb tot, no ha volgut dir clarament si preferiria que Gomis fos o no diputada al Congrés. “Respectaré qualsevol decisió”, ha sentenciat.

La primera roda de premsa com a conseller ha estat per fer balanç dels incidents de la revetlla de Sant Joan. Però com que CDC i Teresa Gomis encara no han anunciat si serà ella o no qui agafarà l’acta de diputada al Congrés en haver dimitit Jordi Jané per aterrar al Govern de la Generalitat, la pregunta no s’ha fet esperar.

El conseller ha assegurat que no s’hi volia pronunciar al respecte per no barrejar els temes del departament amb els del partit, però ell mateix ha acabat deixant clara la seva posició. “Tothom en aquest país té un dret fonamental, el de la presumpció d’innocència, i jo hi crec molt. Si una persona és investigada perquè s’han obert unes diligències, respecte absolut per la justícia però -en aquest cas- jo prefereixo pensar que Gomis és una persona honesta, emparada per la presumpció d’innocència”, ha sentenciat.