.

.

TOTS 21

La planta sinistrada, l’endemà de l’accident

IQOXE es mostra sorpresa pel fet que la Generalitat s’hagi personat, mitjançant el Departament de Treball, com a acusació popular en la causa judicial que investiga l’accident a la planta de la Canonja, que va causar tres morts i set ferits.

En un comunicat, la companyia informa que tot just dijous va començar el procediment laboral per determinar el compliment de les normes laborals mitjançant una compareixença davant la Inspecció de Treball de Tarragona. L’empresa veu amb sorpresa que, en aquesta fase inicial, quan no s’han pogut extreure conclusions respecte les responsabilitats, Treball anunciï la intenció de personar-se en la causa «constituint-se en instructor, jutge i part, evidenciant una manifesta falta d’imparcialitat».

En el comunicat, La companyia va aportar tota la informació sol·licitada i va respondre a les qüestions plantejades per la inspecció, afirma la nota. En la reunió, a més, afirma que l’autoritat va sol·licitar informació addicional que IQOXE està preparant per tal d’aportar-la puntualment.

L’empresa veu amb sorpresa que el Departament de Treball, responsable de la inspecció, s’hagi personat en el procés. Segons el portaveu d’IQOXE, Javier Fontcuberta, «causa sorpresa el fet que l’administració laboral, que encara no ha conclòs el procés d’investigació perquè es troba en la primera fase, anunciï la intenció de personar-se com a acusació popular constituint-se en instructor, jutge i part, evidenciant una manifesta falta d’imparcialitat».

Per aquest motiu, l’empresa demana «respecte a les investigacions en curs i a una activitat industrial amb més de 53 anys d’història i que dona feina directament i indirecta a més de 250 persones». Fontcuberta ha assenyalat que encara no s’ha pogut accedir a la zona de l’accident i, per tant, les causes del mateix segueixen sent desconegudes. «Confiem que tant la investigació judicial com la investigació independent encarregada a l’IQS siguin capaces de determinar-ne les causes», ha manifestat.

Segons el comunicat, «tant el comitè de l’empresa com la direcció d’IQOXE estan treballant units per recuperar l’activitat de la planta seguint els més estrictes procediments de seguretat i els permisos que exigeixin les autoritats competents, amb les quals es manté una total col·laboració».

L’empresa insisteix que ha evidenciat que complia «tots els requisits» que la llei estableix per a la seva seguretat: procediments, mesures de seguretat i inspeccions periòdiques per part d’empreses independents designades per la Generalitat.