.

Clausura d’Expoquimia

Clausura d’Expoquimia

La missió principal de ChemMed Tarragona, atraure inversions al territori, ha estat també el leitmotiv principal de la darrera jornada d’Expoquimia i, en concret, del projecte ‘Smart Chemistry, Smart Future’. A primera hora del matí el president de ChemMed, Jesús Loma-Ossorio, ha participat d’un esmorzar tancat amb el Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; en un acte on també hi ha estat altres representants de l’AEQT, com Kepa Díaz de Mendibil (Vicepresident) o Teresa Pallarès (Directora General); i del Port de Tarragona, com Jordi Armengol (Director Comercial).

Un cop acabada aquesta sessió, la comitiva de ChemMed ha assistit a una jornada organitzada per Invest in Catalonia, on la inversió en el territori i el projecte industrial de futur han estat els eixos principals.

A les 12h del migdia, però, ha estat el moment protagonista del Clúster Químic del Mediterrani. ChemMed Tarragona s’ha presentat en una jornada celebrada a l’espai Àgora de l’Smart Place, que portava per títol ‘Invest in Chemicals, Invest in Spain’. L’acte ha estat obert pel nou president de Feique, Anton Valero, i ha tingut la participació de Jesús Loma-Ossorio, qui ha presentat el projecte de ChemMed Tarragona a l’auditori, ple, per cert, i que albergava també alguns dels països amb qui ha contactat Invest in Sapin durant aquesta Expoquimia.

El president del clúster tarragoní ha afirmat que si la Indústria vol afrontar els reptes de la societat del futur, ChemMed neix per poder assegurar el paper de Tarragona a l’hora també d’afrontar-los. Loma.Ossorio ha assegurat que la Indústria Química de Tarragona sempre ha volgut anar un pas per davant i, en el cas de ChemMedm es tracta del mateix: “anticipar-nos al futur per poder formar part d’ell” ha dit. En la presentació d’aquest Clúster, el també president de l’AEQT també ha volgut deixar clar que ChemMed no és una marca que busca contingut, sinó que és un conjunt de sinergies creades durant 40 anys que ara disposen d’una nova marca per projectar Tarragona al món. “Reforçar el lideratge en el sud d’Europa, aprofitant el know-how de la història, la responsabilitat que ens atorga el moment present i la il·lusió que ens ofe reix mirar als reptes de futur”, ha sentenciat el president.

A més de presentar el projecte, Jesús Loma-Ossorio ha volgut felicitar públicament el nou president de Feique, Anton Valero, qui fou també president de l’AEQT; i ha encoratjat a la creació dels nous clústers, com poden acabar sent Andalusia i València, ja que la suma de forces, ha explicat, ens farà més atractius a l’hora d’acollir inversions.

Entre els assistents a l’acte, s’hi trobaven algunes institucions del territori tarragoní, com ara la representació sindical o la CEPTA. Amb aquest acte s’ha tancat l’agenda de la primera participació física de ChemMed, el Port i l’AEQT a Expoquimia, on des de dimarts ha jugat un paper protagonista. Demà mateix, un grup representant de ChemMed Tarragona marxarà cap a Viena, on es celebra l’Anual Meeting de l’EPCA (European PetroChemical Association) i on es seguirà promocionant el clúster químic del Mediterrani per tal d’atraure noves inversions al sector i a Tarragona.