.

Els blaus s’han endut el triomf en l’arrencada de la Lliga. Foto: CBT

Victòria patida i treballada de l’Ibersol CBT en el primer partit de lliga. Els tarragonins han anat sempre per davant en el marcador però sense arribar a trencar el partit. El Badalonès ha competit cada acció però els de Berni Álvarez no han perdut el control i s’han emportat el partit per 14 punts de diferència (63 – 77). Ferran Torres ha sigut el jugador més valorat del seu equip, amb 16 punts, 12 rebots i 22 de valoració. Pape Mbaye no ha jugat per lesió.

Els blaus entraven bé al partit, amb tensió i resolutius en atac. L’equip de Berni imposava el seu ritme i aconseguia manar en el marcador des del primer minut. Els tirs exteriors dels locals era el que més en apurs posava als tarragonins que, tot i això, obligaven al rival a jugar amb possessions molt llargues. Passats els cinc primers minuts, el ritme del partit dequeia i s’imposaven els errors en els dos bàndols. Els blaus abusaven del triple en el tram final del quart, que finalitzava favorablement per a l’Ibersol CBT (15 – 18).

Les forces s’igualaven amb l’inici del segon quart. El Badalonès trobava l’encert de cara cistella que no havia trobat a l’inici del partit i era capaç d’apropar-se perillosament amb un joc efectiu. Això feia que la maquinària blava carburés de nou per tornar a gaudir d’una renda de sis punts gràcies a les ràpides transicions dels jugadors de Berni (21 – 27). El caràcter de Tugores apareixia per no deixar que el seu equip es relaxés, i els blaus encadenaven una sèrie de bones accions que els portaven a un +11 a falta de poc menys de dos minuts per arribar al descans (26 – 37). Un triple del conjunt badaloní gairebé sobre la botzina deixava un resultat de 31 a 38 quan finalitzava el segon quart.

L’Ibersol CBT tornava a pista més endollat que mai. Dos triples consecutius, de Dani Fernández i Jordi Barberà, donaven un còmode coixí de 13 punts només començar el tercer quart. Els locals no podien amb la defensa plantejada pels tarragonins, pel que havien de passar gairebé quatre minuts per a que el Badalonès tornés a anotar. Els badalonins reaccionaven tímidament, però no aprofitaven el mal final de quart que feien els blaus. David Fernández posava la nota positiva amb un triple i tancava el quart amb un marcador de 46 a 59.

En el darrer quart era el Badalonès quI sortia més entonat. Rebaixava la diferència fins als deu punts (52 – 62) i aprofitava a la perfecció la feblesa defensiva que mostrava l’equip de Berni. Rubén Llanos trencava la dinàmica negativa, i una bona defensa posterior confirmava la reacció de l’Ibersol CBT (59 – 69). El partit s’enduria al tram final, però els blaus no perdien el cap i s’anotaven la primera victòria per 63 a 77.