.

.

TOTS 21

El cap de llista de Junts per Catalunya, Josep Maria Cruset, a Tarragona. Foto: Cedida

El cap de llista de Junts per Catalunya, Josep Maria Cruset, a Tarragona. Foto: Cedida

Inici de la campanya electoral per a les pròximes eleccions generals del 23 de juliol. A les 12h de la nit d’aquest dijous les diferents formacions polítiques van protagonitzar la tradicional enganxada de cartells a les comarques tarragonines.

Per part de Junts per Catalunya, el cap de llista al Congrés dels Diputats per al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès, Josep Maria Cruset, va escollir la Rambla Nova de Tarragona per enganxar-hi el primer cartell i la número 3, Montse Vilella, va fer el mateix a la plaça Mercadal de Reus. tots dos van estar acompanyats de membres de la candidatura, diputats, regidors i afiliats del partit.

Membres de Junts per Catalunya en l'enganxada de Cartells a Reus. Foto: Cedida

Membres de Junts per Catalunya en l’enganxada de Cartells a Reus. Foto: Cedida

Junts va reivindicar que “el vot a Junts valdrà per tres: per defensar sud de Catalunya, el país i la democràcia” i ha avisat que, en aquestes eleccions, “les nostres comarques i Catalunya s’hi juguen molt”.

Esquerra Republicana també va estar a la Rambla Nova de Tarragona en l’enganxada del primer cartell de la campanya electoral. Una seixantena de militants i simpatitzants van acompanyar Jordi Salvador –cap de llista per la demarcació de Tarragona al Congrés dels Diputats– i Laura Castel –candidata al Senat–, entre els quals hi havia la presidenta regional dels republicans, Irene Aragonès; el diputat al Parlament, Carles Castillo, o l’exalcalde de Tarragona, Pau Ricomà. 

Enganxada de cartells d'ERC a Tarragona. Foto: Cedida

Enganxada de cartells d’ERC a Tarragona. Foto: Cedida

Els representants d’Esquerra van penjar diversos cartells que porten per lema “Defensa Catalunya!” i on, a més dels candidats del Camp de Tarragona, es poden veure altres de les cares visibles de la formació per aquests comicis, com Gabriel Rufián o Teresa Jordà. 

El número 1 per Tarragona al Congrés, Jordi Salvador, assegurava que els republicans es marquen com a objectiu repetir la victòria d’ara fa quatre anys, que va ser la primera d’un partit independentista en unes eleccions espanyoles. 

El cap de llista d'ERC, Jordi Salvador. Foto: Cedida

El cap de llista d’ERC, Jordi Salvador. Foto: Cedida

Salvador també va posar de relleu que el vot a Esquerra Republicana és un vot triple ja que és l’única formació que garanteix la defensa dels drets socials, nacionals i les llibertats democràtiques. Pel que respecta a les polítiques d’esquerres, explica que “al Congrés ningú ha defensat les classes treballadores més que nosaltres, ja siguin pensionistes, joves, assalariats, autònoms o PIMEs”. 

La CUP ha iniciat la campanya a la demarcació de Tarragona penjant pancartes davant d’institucions i símbols que representen l’estat espanyol, al qual pretenen “plantar cara”. Comissaries de la policia nacional i guàrdia civil, jutjats o el monument franquista de Tortosa han estat alguns dels llocs que ha assenyalat l’organització anticapitalista.

Edgar Fernández, cap de llista per Tarragona, ha destacat que la CUP es presenta a les eleccions amb l’objectiu d’obtenir representació a la demarcació però sobretot “per remoure el tauler polític i revertir la dinàmica de l’anterior legislatura basada en el partidisme, l’estabilitat i en desmobilitzar al moviment independentista”.