.

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City i l’empresa tarragonina Digivision han presentat avui un avenç del resultat del Conveni que van signar el passat mes de juliol i que té per objectiu la promoció, l’estudi i la divulgació de la marca Tarragona i del patrimoni arqueològic de la ciutat mitjançant audiovisuals.

A la roda de premsa hi ha participat, l’alcalde i president de la Fundació Tarragona Smart, Josep Fèlix Ballesteros, el director general de Digivision, José Antonio Muñiz, i la tinent d’alcalde de Patrimoni, Carme Crespo. Ballesteros s’ha mostrat molt entusiasmat amb aquest projecte ja que encaixa perfectament la seva filosofia de la ciutat, de soprendre als que són més grans: “és també el que ha fet Tarragona amb la consolidació de la Tàrraco Viva, hem sorprès a Roma i, de fet, exportaran en bona part aquest model”.

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City ha donat suport a la realització de la sèrie documental de reconstrucció històrica Ingeniería Romana  realitzada amb tècniques de realitat augmentada i mitjans digitals, que s’emetrà per TVE i els seus canals internacionals a principis de l’any 2016.

La sèrie constarà de vuit capitols de 55 minuts de durada cadascun i Tarragona serà la ciutat protagonista del segon episodi, que estarà dedicat a les ciutats romanes. Per a la realització del capitol s’ha fet una reconstrucció digital de la Tarragona romana, amb imatges de Tarraco reproduïdes digitalment, que s’alternen en el muntatge amb imatges actuals de la ciutat.

En total 8 episodis que han tingut un cost total de 2,5 MEUR, dels quals 50.000 aporta l’Ajuntament de Tarragona en tres anys. Aquests episodis es dividiran en dos dedicats als aqüeductes, dos a l’engineria dels edificis, un a la mineria, un a carreteres, un a les obres sobre com es fabricaven les estructures i l’últim episodi serà una reflexió, la qual segons Muñiz “serà molt neutra, és una reflexió de l’enginyeria que va aixecar l’imperi que després va caure; fem un paral·lelisme amb l’actualitat”.

El director general de Digivision ha afirmat que aquest documental està pensat des del punt de vista d’un enginyer i no com és convencional d’un historiador. Ha mostrat la dificultat d’intepretar Tarragona ja que presenta molts reptes i moltes èpoques, és per això que han optat per primer mostrar la Tarragona actual i a partir d’aquí, ensenyar la ciutat que s’oculta o es camufla. A més, ha destacat el paper del presentador, Isaac Moreno, el qual “és enginyer del Ministeri d’Obres Públiques però la seva gran passió és la enginyeria d’obres romanes”. Serà aquest ingenyer de gran prestigi el que visitarà les ruïnes i les interpretarà.

Muñiz, Ballesteros i Crespo han estat els encarregats de presentar "Ingenieria romana"

La sèrie documental Ingeniería Romana  descriu l’habilitat que van desenvolupar els romans a l’hora d’assimilar i acceptar coneixements per després perfeccionar-los. La sèrie mostrarà l’astúcia dels enginyers romans per aplicar els coneixements i recursos en la construcció de grans obres i per trobar solucions als problemes de l’època. La sèrie està considerada una gran producció per la seva qualitat i els mitjans tècnics que utilitza per a la seva producció.

L’Ajuntament i la Fundació Tarragona Smart utilitzaran aquestes imatges impactants i d’una gran qüalitat per a ús museistic i per donar difusió del nostre Patrimoni.

La direcció dels documentals ha anat a càrrec de Jose Antonio Muñiz i la producció és de Javier Tellez, i han comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona.

Per més informació:

Ingeniería Romana