.

.

TOTS 21

 

GALERIA DE FOTOS AL FINAL DE LA NOTÍCIA

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i l’Aliança per la Pobresa Energètica (APE) del Baix Penedès han anunciat que denunciaran l’Ajuntament de la Pobla de Montornès i l’empresa Aqualia pel tall d’aigua a una família que té un nadó de 5 mesos a la Pobla de Montornès. Segons les dues plataformes, que han organitzat una protesta davant del consistori amb el suport de l’Associació de Veïns Moviment Veïnal de la Pobla de Montornès, l’Ajuntament es pot enfrontar a una multa de 100.000 euros i l’empresa de 1.000.000 euros pel tall a la família, que està en situació de vulnerabilitat.

Una trentena de veïns i membres de les plataformes s’han concentrat aquest matí davant del consistori poblenc per reclamar que es torni el subministrament a l’Anabel i el Jordi, el matrimoni que té un fill de cinc mesos. Fa deu dies l’empresa Aqualia, concessionària del servei, va inhabilitar l’escomesa d’aigua a l’habitatge propietat de Sareb que la família ocupa des de fa un any i mig al carrer Priorat. Després de diversos talls del servei, l’empresa va destrossar l’escomesa i ara els demana 850 euros per tornar a posar-la en funcionament.

Cridant consignes com «Aigua per l’Anabel!», «Què passa? Que no tenim aigua!» o «Sí que es pot, però no volen!», els manifestants s’han plantat per sorpresa a les portes del consistori per reclamar que tornin l’aigua al domicili afectat. En una reunió curta amb regidors de l’Ajuntament, els han assegurat que no poden fer res per tornar-los el servei.

Jordi Nieva: «He de fer cada dia tres viatges de mitja hora per omplir garrafes d’aigua»

«He de fer cada dia tres viatges per omplir les garrafes d’aigua a la font del municipi, que es troba a un quart d’hora a peu de casa nostra», lamenta el Jordi Nieva, el veí afectat pel tall d’aigua i pare del nadó de 5 mesos, en declaracions a Tarragona21. «Portem un any i mig condicionant un pis que estava buit des del 2002, i entre finestres, tancaments i instal·lacions hi hem invertit més de 3.000 euros», afegeix.

Sandra Tarrascó, regidora de Serveis Socials: «Han rebutjat un lloguer social en altres municipis»

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de la Pobla de Montornès, Sandra Tarrascó, ha assegurat que el matrimoni es nega a acceptar ajudes i que «des del Consell Comarcal del Tarragonès, a qui tenim derivats els Serveis Socials, se li han ofert lloguers socials a Coma-ruga o al barri de Sant Salvador de Tarragona, que han rebutjat.» Per la seva banda el primer tinent d’alcalde, Daniel Escudero, ha recalcat que «oferim assistència a totes les famílies, però no a aquelles que ocupen il·legalment un habitatge.» Des de l’Ajuntament asseguren que el matrimoni no està empadronat al municipi, una afirmació que Jordi Nieva ha negat.

Josep López: «Ens van doblar el preu de l’aigua amb l’entrada d’Aqualia»

El president de l’Associació de Veïns Moviment Veïnal la Pobla de Montornès, Josep López, ha lamentat que des de gener de 2016 Aqualia cobra als veïns del municipi el doble pel servei d’aigua, «amb la connivència de la Generalitat.» En aquest sentit, Escudero afirma que l’empresa va presentar l’oferta més econòmica, i que la pujada d’un 40% va ser propiciada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Romà Rofes