TOTS 21

Els establiments que reiterin un incompliment en les condicions en les que s’han de col·locar les taules se’ls hi retirarà l’autorització. Foto: Mayo Lorda

L’Ajuntament de Tarragona adverteix als titulars d’establiments d’hosteleria i restauració que tenen autorització per instal·lar una terrassa a la via pública que han de complir la normativa sanitària ocasionada per la Covid-19.

La consellera de Domini Públic de l’Ajuntament, Paula Varas, ha explicat que ” l’Ajuntament ha acordat una resolució en la qual s’especifica que l’incompliment de les mesures es considerarà una falta greu, que comportarà la imposició de la multa corresponent per part de la Guàrdia Urbana, i si es produeix un segon advertiment, es perdrà el dret d’ocupació fins que acabin les restriccions dels espais públics provocades per la Covid-19”.

Les terrasses tindran una ocupació que no podrà superar el 50% de l’aforament permès i les taules mantenir una distància de 2 metres entre elles.

En el cas que no es pugui complir amb les distàncies de seguretat, el nombre de taules haurà de ser inferior i sempre dins de la superfície autoritzada. Si es reuneixin 10 persones, com a màxim, la taula a utilitzar haurà de permetre la distància mínima interpersonal. Així mateix, el conjunt global de la terrassa haurà de garantir la distància de seguretat amb la zona destinada al trànsit de vianants.

La consellera Paula Varas, ha recordat que “l’horari de terrasses s’ajustarà al que marqui l’autoritat sanitària en cada moment, actualment és com a màxim fins a les 23 hores”.

La resolució es pot consultar a la web de la seu electrònica de l’Ajuntament de Tarragona: https://seu.tarragona.cat/documentPublic/download/16086

L’acord del consistori es produeix en ple debat municipal per la preocupació entre els grans municipis del Camp de Tarragona per les aglomeracions de gent que s’està veient als carrers des que dilluns passat va començar la desescalada a la Regió Sanitària del Camp amb la posada en marxa de la fase 1. Cambrils i Reus han posat el crit al cel públicament aquest dimecres, mentre a Torredembarra i Vila-seca també hi ha preocupació. Un conjunt de consistoris de la regió han demanat a la Generalitat que traslladi al Govern central la necessitat que la normativa sigui més clara. La preocupació es va fer extesa al conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, que es reunia dimecres telemàticament amb els alcaldes dels grans municipis del Camp.

A Tarragona, la Guàrdia Urbana ha inspeccionat entre dilluns i dimarts un total de 31 locals amb terrasses, en un període d’informació, control i advertiment, informa el consistori. S’ha tractat de corregir les deficiències d’espai o manteniment de la distància, entre d’altres aspectes. El matí de dimecres la Guàrdia Urbana ha imposat quatre denúncies a bars i cafeteries per incomplir les normes d’obertura per a les terrasses que estableix la normativa per a la fase 1 del desconfinament.

Redacció