.

Un fotograma d’Incerta Glòria’, film d’Agustí Villaronga

El Festival Internacional de Cinema en Català de Roda de Berà ha fet públiques les produccions audiovisuals que formaran part de la selecció oficial de la desena edició del Festival. Entre totes les categories a concurs: llargmetratge, curtmetratge, documental, videoclip i centres educatius, es projectaran més de 60 obres, entre elles, 11 procedents de les comarques de Tarragona.

A aquestes, però, caldrà afegir totes les produccions inscrites en la categoria Jove 48 hores, de la qual la convocatòria encara romandrà oberta fins el 18 de maig.

Durant els dies del Festival –del 5 a l’11 de juny- en el teatre del Casino Municipal de Roda de Berà, convertit en sala de cinema, s’hi projectaran les obres seleccionades: 6 llargmetratges, 17 curtmetratges, 9 documentals, 11 videoclips, i 18 treballs de centres educatius, tant de primària com de secundària.

‘La propera pell’, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo

El festival estrena ‘Casals la força d’un silenci’, que no entra a concurs

Pel que fa als llargmetratges de la competició oficial s’hi troben “Incerta Glòria”, d’Agustí Villaronga; Estiu 1993, de Carla Simón i estrenada a la Berlinale; “Pàtria, la llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama”, de Joan Frank Charansonnet, film èpic que estrenarà la desena edició del FIC-CAT; “Mil coses que faria per tu”, un comèdia de Dídac Cervera; “La propera pell”, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo; i “La família (Dementia)”, de Giovanna Ribes, que s’estrenarà al Festival. Tot i que no competeix, també s’estrenarà “Casals, la força d’un silenci”, de Manuel
Huerga.

El videoclip ‘Hortitzons despentinats’

Un videoclip de Reus

Hi ha diverses produccions tarragonines en les difrents categories a concurs. En videoclips, l’única representació és l’obra de Víctor Rubio (Acid Factory) ‘Horitzons despentinats’, que forma part del nou treball discogràfic de Fito Luri i que protagonitza l’actriu reusenca Abril Garcia (‘Fill de Caín’).

Un curtmetratge de Roda de Berà

També com a produccions locals, en curtmetratges destaca ‘Humans’, amb guió i direcció de Toni Pinel i Cris Gambín, de la productora The Kill Screen Films, de Roda de Berà.

Torredembarra i Cambrils, en documentals

Per la seva part, en documentals hi concorren dues obres tarragonines. Per una part, ‘Baix a Mar. Els estius a la Torredembarra dels anys 20 als 40 del segle XX’, amb guió i direcció de Maria Roig. Hi concursa l’Ajuntament de Torredembarra. En segon lloc, el documental cambrilenc ‘El veritable espectacle’, amb guió i direcció de Gerard Colom, de Sinestèsic.

Escoles tarragonines

Un apartat particular del FIC-CAT fa referència als centres educatius. De Tarragona, concorren ‘Obrim els ulls’, de l’alumnat de 3r i 4t de l’ESC de Maspujols, amb direcció d’Irene Jardim. També ho fa ‘Paraules perdudes’, de l’alumnat de primària de l’ESC Salvador Espriu, de Roda de Berà. La direcció corre a càrrec d’Azahara López.

Finalment, de Secundària i Batxillerat i també de les nostres comarques concorrerà ‘El mite de Prosèrpina’, de l’alumnat de 4t d’ESO de l’INS Mediterrània del Vendrell, amb la direcció de Cristina Fontgivell.

El Jurat determinarà les obres guanyadores, que es donaran a conèixer durant la gala de cloenda, el diumenge 11 de juny. Totes les produccions opten al premi del Jurat en la seva corresponent modalitat, al premi al millor Guió, al premi Nova Crítica i al premi del Públic. A més a més, algunes d’elles, també opten al premi a la millor producció de les comarques tarragonines.

Consulteu el llistat de les obres seleccionades en aquest enllaç.

Consulteu el calendari de projeccions en aquest enllaç.