.

.

TOTS 21

Dimarts es va inaugurar l’exposició “El batec del pessebrisme” al Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona. L’acte va estar presidit per la consellera de l’Ajuntament Elvira Ferrando, pel president de l’Associació Pessebrista de Tarragona, Josep Maria Borrut i pel president de la Federación Española de Belenistas, Carles Tarragó.

En el seu parlament de benvinguda i presentació, Borrut va fer un elogi de l’obra del joveníssim escultor andalús, caracteritzada per la seva enorme sensibilitat i espiritualitat. Per la seva banda, Ferrando va destacar l’impacte que li va causar una conversa improvisada amb l’artista el dia anterior, i que allò que va sentir ho estava veient reflectit en les obres exposades. Alhora, va agrair el compromís de l’Associació Pessebrista de Tarragona amb oferir a la ciutadania activitats tan rellevants pel seu nivell artístic, com el propi acte que es presentava al Pati Jaume I, l’exposició anual de diorames a la Cripta de l’Església de Sant Antoni de Pàdua, o la col·locació del pessebre principal de la Basílica del Monestir de Montserrat, entre d’altres.

José Ángel García, l’autor d’aquesta exposició, neix fa 27 anys en un petit poble situat entre Sevilla i Cadis anomenat Maribáñez. Allà, entre casetes blanques i plenes de llum, desenvolupa la seva trajectòria pessebrista i artística. Cursa els seus estudis a l’Escola d’Arts i a la facultat de Belles Arts de Sevilla, fent, a més, un període universitari de cinc mesos a la Universitat de Barcelona.

Amb motiu del LIV Congrés Nacional Pessebrista celebrat a Sevilla realitza una exposició per a aquest congrés en què la seva forma nova i plena d’emoció arriba a tots els cors dels assistents. En aquesta ocasió ens mostra una part d’aquella exposició en la qual es poden descobrir tots els detalls i contemplar de forma més exhaustiva part de les peces que la componien.

L’exposició, que forma part dels actes de celebració del 90è aniversari de l’Associació Pessebrista de Tarragona, es podrà veure fins al dia 15 de gener, en horari de 9h a 20h. Les tardes dels caps de setmana i dels dies festius restarà tancada.